Ziraat Bankası 80 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak! Başvurular Sürüyor

Ziraat Bankası'na 80 uzman yardımcısı alımı için başvuru işlemleri devam ediyor.

Ziraat Bankası 80 Uzman Yardımcısı Alımı Yapacak! Başvurular Sürüyor

Ziraat Bankası'ndan geçtiğimiz günlerde yapılan resmi duyuruda, kuruma 80 uzman yardımcısı alımı yapılacağı belirtilmiş, ilgili alım için başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartları ile sınava ilişkin detaylı bilgilendirmeyi barındıran kılavuzları dikkatle incelemesi gereektiğine vurgu yapılmıştı. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, Bankanın İstanbul'daki birimleri ile kurumsal ve girişimci şubelerinde görevlendirilecek uzman yardımcısı unvanındaki personeller için gerçekleştirilmesi planlanan sınava başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar ise şu şekilde sıralanmış  vaziyette: 

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2. 01.01.1991 ve sonrası doğumlu olmak,

3. Üniversitelerin ve yüksek okulların 4 yıllık eğitim veren bütün bölümleri ile denkliği yetkili makamlarca onaylanmış yabancı ülkelerdeki üniversitelerden mezun olmak ya da işe başlama sırasında mezun olduğuna dair belgeyi ibraz etmek koşuluyla son sınıfta okuyor olmak,

4. Erkek adaylar için işe alım tarihi itibariyle askerlik görevini tamamlamış veya erteletmiş olmak ya da askerlik yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak.

Sınav Ücreti Ne Kadar?

Ziraat Bankası'nın uzman yardımcısı alımı için 9 Mart'ta başlayan başvuru işlemleri 26 Mart Cuma günü saat 23.59'a kadar devam edecek. Başvuru yapacak adayların sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden başvurularını tamamlaması gerektiği, sınav için gerekli ücretin ise 195 TL olduğu açıklandı. Sınav başvuru işlemlerine dair Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamada, "Başvurular 09-26 Mart 2021 Cuma günü saat 23.59'a kadar Anadolu Üniversitesi'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesine üye olmak suretiyle yapılacaktır. Başvuru formu aday tarafından noksansız olarak doldurulacak ve adayın son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğrafı taranarak Başvuru Sistemi'ne eklenecektir. Fotoğrafı bulunmayan adayların başvurusu kabul edilmeyecektir. Sınava başvuracak adaylar, sınav maliyeti olarak 195 TL sınav ücreti ödeyecektir. Ödeme işlemi, sınav başvurusu esnasında ÜNİVERSİTE'nin https://sinavbasvuru.anadolu.edu.tr/ internet sitesi üzerinden kredi/banka kartı ile gerçekleştirilecektir. Başka kanallardan ödeme kabul edilmeyecektir." denildi.

Sınavlar Nerede Yapılacak?

Ziraat Bankası uzman yardımcısı alımı sınavları 2 merkezde gerçekleştirilecek. Sınavlar için Ankara ve İstanbul illerinin belirlendiği kaydedilirken, ayrıca, "Sınav süreci yazılı ve mülakat olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Çalışma ili İstanbul'dur. Adayların mezuniyetlerine göre İdari ve Mühendislik olmak üzere 2 farklı alanda yazılı sınav düzenlenecektir. Yazılı sınav Anadolu Üniversitesi tarafından 2 merkezde (Ankara ve İstanbul) 24 Nisan 2021 Cumartesi günü saat 10.00'da gerçekleştirilecektir. Banka, gerekli hallerde adayların sınava gireceği yerleri önceden duyurmak kaydıyla değiştirebilecektir. Mülakat süreci Bankamız tarafından yürütülecektir." bilgilendirmesi yapıldı.