YSK, En Az Lise Mezunu 53 Zabıt Katibi İle Hizmetli Alacak

Yüksek Seçim Kurulu (YSK, 53 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. 33 şehirde 5 hizmetli ile 48 zabıt katibi alımı gerçekleştirilecek. Koşullar ile kontenjan dağılımı nasıl? Cevabı ve çok daha fazlası haberimizde... Kamuya zabıt katibi alımı ile hizmetli alımı açısından duyuru yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu kamu personeli alımı kapsamında yayınladığı ilan ile beraber bünyesinde eksikliği karşılamak amacıyla 657 sayılı devlet memurları kanununun 4/A maddesi hükümlerine göre kadrolu memur alımı gerçekleşt

YSK, En Az Lise Mezunu 53 Zabıt Katibi İle Hizmetli Alacak

YSK, Hangi Kontenjanlara 53 Kamu Personeli Alacak?
Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde bulunan eksikliği gidermek amacıyla 53 kişilik bir kadro ile hizmetli alımı ve zabıt katibi alımı gerçekleştirilecek ve bu açıdan bakıldığında 34 farklı şehirde olmak üzere toplamda 48 genel zabıt katibi (genel idare hizmetleri), ile hizmetli (yardımcı hizmetler) kadrolarında alım gerçekleştirilecek.


Başvuracak Adaylarda Hangi Koşullar Aranıyor?
Müracaat işlemlerinin gerçekleştirilmesi için öncelikli olarak adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanununun 48. maddesinde yer alan şartların taşınması talep edilmektedir. Özel olarak ise KPSS, eğitim şartları aranıyor.

YSK Personel Alımı Genel Başvuru Şartları Neler?
Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmak,
Kamu haklarını yerine getirmekten mahrum bulunmamak,
Bulunduğu vazifesini yapmasına mani olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ile arşiv araştırmalarından olumlu sonuç alabilmek,
Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
Erkek adaylar için askerlik vazifesini yerine getirmiş ya da askerlik ile ilgisi bulunmamak,

YSK Özel Başvuru Koşulları Neler?
ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu personeli seçme sınavından lise mezunları için P94 ev, önlisans mezunları için P93 ile lisans mezunları için P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekir,
Eğitim şartı ile ilgili genel itibariyle zabıt katımı ile hizmetli kadrolarını atanabilmek amacıyla en az lise ya da dengi okullardan mezun olma şartı aranıyor.

Başvurular Nasıl ve Ne Zaman Yapılacak?
Yüksek Seçim Kurulu kamu personeli alımı başvuruları ağustos ayı sonunda başlayıp 10 gün devam edecek. Müracaatlar yalnızca kariyer adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvuru tarihleri 31 Ağustos ile 9 Eylül 2020 22 tarihleri arasında yapılacak.