YSK, 11500 TL Maaş İle En Az Lise Mezunu 48 Zabıt Katibi Alacak

Yüksek Seçim Kurulu zabıt katibi alımı için ilanda bulundu. Geçen gün yayımlanan ilan ile Yüksek Seçim Kurulu bünyesinde bulunan personel eksikliğinin giderilmesi amacıyla 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek amacıyla tahsilat teşkilatındaki eksiklikleri gidermek için 4/A kadrolu memur alımı yapılacak.

YSK, 11500 TL Maaş İle En Az Lise Mezunu 48 Zabıt Katibi Alacak

34 Farklı Şehirde Toplamda 48 Zabıt Katibi Alınacak
Yüksek Seçim Kurulu memur alımı 34 farklı şehir için yapılacak. Buna göre Yüksek Seçim Kurulu genel idari hizmetleri sınıfında olmak kaydı ile alım gerçekleştirilecek taşra teşkilatı şehir ile ilçe listeleri de aynı şekilde Yüksek Seçim Kurulunun web sitesi ile sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandı.

YSK Zabıt Katibi Alımı Başvuru Koşulları Neler?
Yüksek Seçim Kurulu adaylardan genel itibarıyla 657 sayılı devlet memurları kanununun 48 maddesinde yer alan hükümleri taşımalarını arayacak. Özel olarak ise baktığımızda 2020 senesi içerisinde gerçekleştirilen KPSS'den lise mezunu adaylardan P94, ön lisans mezunu adaylardan P93 ve Lisans mezunu adaylar arasından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmalarına bakacak. En az  ise mezunu olunması gerekecek.

Adaylar, Yalnızca Tek Başvuru Yapabilecek
Zabıt katibi unvanı açısından müracaat edecek adaylar; Ek listede açıklanan yalnızca bir yer açısından başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek ve tercih ettikleri yer bazında yapılacak sıralamaya katılım sağlayacak olup, birden çok yer için müracaat yapıldığı zaman her iki başvuru da geçersiz sayılacak.

YSK Zabıt Katibi Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?
Zabıt katibi başvuruları ağustos sonu itibariyle başlayacak. Buna göre 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla müracaat işlemleri başlayacak ve en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar sürecek. Müracaat işlemlerini gerçekleştirmek isteyen adayların öncelikli olarak belirtilmiş nitelikleri yerine getiriyor olmaları gerekir.

2022 Zabıt Katibi Maaşları Ne Kadar?
2022 senesi için güncellenen temmuz zam oranlarına baktığımızda zabıt katibi olarak kamuda görev yapmakta olan personellere toplamda 11.500 TL tutarında maaş ödemesi yapılmaktadır.