YÖK KPSS 70-75 puanla personeller alacak: Yaş şartına dikkat

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'nin eğitim sektöründeki güçlü etkisiyle, üniversitelerde istihdam edilmek üzere 66 sözleşmeli personel alımı yapacak. Resmi Gazete'de duyurulan alımlar, Devlet Memurları Kanunu'nun belirlediği şartlara uyan nitelikli adaylar için büyük bir fırsat sunuyor. İşte başvuru detayları...

YÖK KPSS 70-75 puanla personeller alacak: Yaş şartına dikkat

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelerimizde istihdam edilmek üzere toplamda 66 sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla hayata geçirilecek bu alımlar, YÖK bünyesinde görev almak isteyen nitelikli adaylara kapılarını açıyor. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında yapılan bu alımlar için başvuru şartları ve ayrıntılar, adaylara net bir yol haritası sunuyor.

İŞ İLANI DETAYLARI

1

Yapılacak alımlar kapsamında 40 büro personeli (genel), 14 programcı, 6 tekniker (bilgisayar), 6 teknisyen (bilgisayar), 2 programcı (acil durum ve afet yönetimi) ve 1 programcı (sağlık hizmetleri) pozisyonunda personel istihdam edilecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, Devlet Memurları Kanunu'nun genel şartlarını taşıma, KPSS (B) grubu sınavından en az 70 puan almış olma ve 35 yaşını doldurmamış olma gibi başvuru şartlarına uyan adaylar, 18-24 Aralık 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, sınav 22 Ocak 2024 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Adaylara çoktan seçmeli test uygulanacak olan sınavda başarılı sayılabilmek için en az 60 puan almak gerekiyor. Sınav sonuçları 28 Ocak 2024 tarihinde YÖK'ün resmi internet sitesinde ilan edilecek. Asil ve yedek listeler belirlendikten sonra, atanacak adaylar asil liste üzerinden 2024 yılı Şubat ayı içerisinde göreve başlayacaklar. Yedek listede yer alan adaylar, asil listedeki adaylardan birinin göreve başlamaması durumunda sırasıyla atanacaklar. YÖK, bu alımlarla birlikte nitelikli personel kadrosunu güçlendirmeyi ve üniversitelerde etkin bir şekilde hizmet vermeyi amaçlıyor.