Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan: Asgari Ücret 3 Bin 500 Lira Olmalıdır

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın 2021 yılı asgari ücretinin en az 3 bin 500 lira olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Lideri Erbakan: Asgari Ücret 3 Bin 500 Lira Olmalıdır

AZİZ MİLLETİM BU TABLOYU HAK ETMİYOR

Devletin itibarının vatandaşlarının gelir seviyesi ve yaşam standartlarıyla belli olacağını söyleyen Erbakan, asgari ücrete en az yüzde 50 oranında zam yapılması gerektiğini savundu.  Hali hazırdaki asgari ücretin 4 kişilik bir ailenin açlık sınırının altında olduğuna dikkat çeken Fatih Erbakan, "Bu gelirle milyonlarca asgari ücretlimizin kimseye muhtaç olmadan temel ihtiyaçlarını karşılaması, çoluk-çocuğunun sağlıklı beslenmesini dahi sağlayabilmesi mümkün değildir. Dolar kurundaki artışla birlikte asgari ücret 300 doların altına inmiştir. Yani 3 çocuklu, 5 kişilik bir asgari ücretli aile için kişi başına günlük gelir 2 doların altına inmiştir. Bu seviye neredeyse açlıkla boğuşan Afrika ülkelerinin seviyesidir. Aziz milletimiz bu tabloyu hak etmiyor." dedi.  

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMALIDIR

Asgari ücretten vergi alınmayarak hem işçi hem de işverenin yüzünün güldürülebileceğini söyleyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı, "Efendim, asgari ücret belirlenirken hem işçiyi hem işvereni düşünmek lazım, bu kadar artış işvereni olumsuz etkiler. Bu söyleme de katılmadığımızı ifade ederek bu noktada Devlet devletliğini gösterecek, pek çok gelişmiş ülkede olduğu gibi asgari ücretten vergi almayacak, böylece işçinin yüzü güldürülürken işverenin yükü de artmamış olacaktır." dedi.