Yargıtay Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı (Maaş Tablosu)

Yargıtay en az lise mezunu kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı. Peki ilana kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Personellere ne kadar maaş verilecek? Başvuru nasıl yapılacak? Tüm detaylar kamubulteni.com 'da.

Yargıtay Kamu Personeli Alımı Başvuru Ekranı Açıldı (Maaş Tablosu)

Beklenen duyuru geldi ve Yargıtay kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı.

En az lise mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımı geçtiğimiz hafta yayımlanmıştı. Yayımlanan ilana başvurular bugün başladı. İlana başvuruların başlaması ile birlikte adaylara yardımcı olması için biz de bu haberimizi yazdık ve başvuruyu adım adım takipçilerimizle paylaştık. 

Alım yapılan kadrolar, mezuniyet ve KPSS şartı şu şekilde;

POZİSYON

İSTENEN

KPSS

PUANI

MEZUNİYET

DURUMU

POZİS

YON

SAYISI

Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli)

2018  yılı KPSS94

Ortaöğrenim

33

Toplam

33

Sözleşmeli Teknisyen

(Sıhhi Tesisat)

2018  yılı KPSS94

Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak

3

Toplam

3

Sözleşmeli Mühendis

(İnşaat)

2018 yılı KPSSP3

Yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümünden mezun olmak

1

Toplam

1

Sözleşmeli Mütercim - Tercüman

2018 yılı KPSSP3

İngilizce Mütercim-Tercümanlık/Çeviribilim bölümlerinden, ya da denkliği kabul edilen okullardan mezun olmak ve en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak.

1

Toplam

1

GENEL TOPLAM

38

BAŞVURU ŞARTLARI

  • 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.
  • Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1983 ve sonrası olanlar)
  • Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1978 ve sonrası olanlar)
  • 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65,  ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.
  • Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

ÖZEL ŞARTLAR

HİZMETLİ

  1. KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı mülakata çağrılacaktır.
  2. Mülakat sınavı; Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek  ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.
  3. Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile mülakat sınavı puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

TEKNİSYEN

  1. Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak.
  2. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon sayısının 10 katı aday mülakat sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.
  3. Uygulama sınavı: Meslek ile ilgili teknik ve pratik bilgiyi ölçer nitelikte yapılacaktır.
  4. Mülakat sınavı: Mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek  ve genel kültür alanlarından yapılacaktır.
  5. Adayların aldığı KPSS puanının % 30’u, uygulama sınavı puanının %30’u, mülakat sınavı puanının % 40’ı esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir.

MÜHENDİS

  1. Üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren; İnşaat Mühendisliği bölümünden ya da bunlara denkliği, Yükseköğretim Kurumlarınca kabul olunan yurtdışı öğretim kurumlarından mezun olmak.
  2. İnşaat Mühendisi olarak en az 2 yıl deneyimi olmak (mesleği ile ilgili çalışılan süreler belgelenecek.)
  3. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacak olup,  son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı mülakat sınavına çağrılacaktır.
  4. Başvuru yapan adayların, mesleğiyle ilgili çalışmalarını gösterir belgeleri, başvuru tarihleri arasında fiziki olarak Yargıtay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğüne, Vekaletler Cad. No:1 Çankaya/ANKARA adresine göndermeleri (şahsen veya posta yoluyla) gerekmektedir.
  5. Mülakat sınavı; Mesleki bilgi, bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek  ve genel kültür alanlarından yapılacaktır
  6. Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile mülakat sınavı puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai başarı puanı belirlenecektir

MÜTERCİM

  1. Üniversitelerin en az 4 (dört) yıl süre ile eğitim veren; İngilizce Mütercim-Tercümanlık/Çeviribilim bölümlerinden ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve en az B düzeyinde YDS veya dengi yabancı dil bilgisine sahip olmak.
  2. Akıcı bir dile sahip olmak.
  3. Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday mülakat sınavına çağrılacaktır. KPSSP3 puanı eşit olan adayların sıralamasında,  son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı mülakat sınavına çağrılacaktır.
  4. Mülakat sınavı; Mesleki yabancı dil bilgisini ve uygulamayı ölçer nitelikte olacaktır.
  5. Adayların aldığı KPSS puanının % 30 u, YDS puanının % 30 u, Mülakat sınav puanının % 40 ı esas alınarak yapılacak hesaplama sonucunda nihai başarı puanı belirlenecektir.

BAŞVURU ADIMLARI

İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip etmesi gerekmektedir.

1. E devlet girişi yapın.

2. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki linki yeni sekmede açın.

https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu

3. Açılan sayfada üstte sağ tarafta bulunan yeni başvuru kısmını tıklayın.

4. Daha sonra çıkan ilan metninde en alta gelin ve devam et butonunu tıklayın.

Daha sonra aşağıdaki gibi seçeneklere gidin. 

Devam et dedikten sonra tüm bilgileriniz igirin ve başvurunuzu tamamlayın.

PERSONELLERİN ALACAĞI MAAŞLAR

POZİSYON

ÖĞRENİM DURUMU

MESLEKİ TECRÜBESİ

BRÜT ÜCRET (01/07/2018)

SÖZLEŞMELİ DESTEK

PERSONELİ (HİZMETLİ)

LİSE VE DENGİ

5 YILDAN AZ

2.485,08

5 - 10 YIL ARASI

2.523,04

SÖZLEŞMELİ MÜHENDİS

LİSANS

5 YILDAN AZ

4.438,25

5-10 YIL ARASI

4.539,31

SÖZLEŞMELİ MÜTERCİM -TERCÜMAN

LİSANS

0-3 YIL ARASI

3.263,09

3-5 YIL ARASI

3.679,65

5 YILDAN FAZLA

3.872,93

SÖZLEŞMELİ TEKNİSYEN

MESLEK LİSESİ

5 YILDAN AZ

2.784,48

5 - 10 YIL ARASI

2.860,38

YARGITAY PERSONEL ALIMI SONUÇLARI AÇIKLANDIĞI ANDA  VE YENİ MEMUR ALIMLARI YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİN.

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara