Yargıtay En Az Ortaöğretim Mezunu Hizmetli Alacak (Başvuru Şartları ve Tarihleri)

Yargıtay Başkanlığı'na en az lise mezunu hizmetli alımı yapılacağını belirten ilan bugün Resmi Gazete, Devlet Personel Başkanlığı ve kurumun resmi internet sayfasında yayımlandı.

Yargıtay En Az Ortaöğretim Mezunu Hizmetli Alacak (Başvuru Şartları ve Tarihleri)

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Yargıtay'ın sıhhi tesisat, sözleşmeli mühendis ve tercüman alımı da yapacğaına yer verilirken, sözleşmeli hizmetli alımı için başvuru yapacak adayların 2018 KPSS'ye girmiş olması gerektiği vurgulandı. Yargıtay Başkanlığı'nın sözleşmeli personel alımı için başvuru işlemleri 19 Kasım'da başlayacak, 23 Kasım 2018 tarihinde mesai bitimi itibariyle sona erecek.  Başvurular e-Devlet sitesi üzerinden (https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu) gerçekleştirilecek.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS MEMUR, İŞÇİ, ÖZEL SEKTÖR İŞ FIRSATLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLA VE İNDİR.

Yargıtay Başkanlığı'nın ilgili personel alımına şahsen ya da posta yoluyla yapılan başvurular ise kabul edilmeyecek. Yargıtay Başkanlığı tarafından yapılan resmi bilgilendirmede başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarını dikkatle incelemeden başvuru yapmaması gerektiğine yer verilirken, başvuru yapacak adayların 35 yaşını aşmamış olması gerektiği,  2018 KPSS'den en az 70 puan almış olması gerektiği vurgulandı. Hizmetli pozisyonu için başvuru yapacak adaylar pozisyon sayısının 10 katına kadar KPSS puanları esas alınarak sıralanacak ve mülakata tabi tutulacak.

Mülakatta adayların Bir konuyu kavrayıp özetleme, muhakeme gücü ve ifade yeteneği, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı ile genel yetenek ve genel kültür durumları göz önüne alınacak. Adaylar aldıkları KPSS puanının yüzde 50'si ile mülakat sınav puanının yüzde 50'si oranında puan göz önüne alınarak değerlendirilecek ve başarılı olup olmadıkları açıklanacak.