Yargıtay En Az Lise Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Yargıtay Başkanlığı Sözleşmeli Personel Alımı başvurularında sona gelindi. Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli personel alımı için başvuru işlemleri 23 Kkasım 2018 tarihi itibariylee sona erecek.

Yargıtay  En Az Lise Personel Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Yargıtay Başkanlığı'nın sıhhi tesisat , sözleşmeli mühendis, hizmetli, tercüman alımı yapılacağı bildirilmişti. Başvuru yapacak adayların KPSS'ye girmiş olması ve en az  70 puan almış olması gerektiğine yer verilirken, Başvuruların Yargıtay Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı vurgulandı. Başvuru yapacak adayların Başvuru Genel ve Özel Şartlarını dikkatle incelemesi gerekiyor.

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

b) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

c) Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1983 ve sonrası olanlar)

d) Sözleşmeli Mühendis ve Sözleşmeli Mütercim pozisyonu için; Başvurunun son günü olan 23/11/2018 tarihi itibariyle 40 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 23/11/1978 ve sonrası olanlar)

e) 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 65, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

f) Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak. g) Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle herhangi bir Kurumca sözleşmeleri feshedilenler veya sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmelerini tek taraflı feshedenlerin, fesih tarihinden itibaren bir yıl süreyle Kurumumuzun sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilmeleri mümkün değildir.

TÜM DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN.