TÜRKAK Kamu Personeli Alımı Başvuruları Başladı

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından en az 60 KPSS ile destek personeli alımı başvuruları bugün başladı.

TÜRKAK Kamu Personeli Alımı Başvuruları Başladı

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), iki farklı destek personeli programında 4 personel alımı yapacağını duyurdu. Lise mezunu adaylar için açılan bu kadrolara başvurular yarın başlıyor. Alımlar idari hizmet sözleşmesi ile istihdam edilecek. En yüksek puana sahip 4 katı kadar aday sözlü sınava alınacaktır.

Alım Yapılacak Kadrolar

Temizlik- Basit Bakım Onarım İşleri: 3 personel

Temizlik-İnşaat İşleri: 1 personel

Başvuru Genel Şartları

a) Ortaöğretim (lise) kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak,

b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla geçerliliği bulunan 2020 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavında KPSS (B) puan türünden asgari 60 ve üzerinde puan almış olmak.

c) Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak,

d) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması olumlu olmak

Başvuru Özel Şartları

Temizlik- Basit Bakım Onarım İşleri

- MEB onaylı “işletmelerde hijyen” belgesi sahibi olmak.

- Söz konusu pozisyon temizlik, basit bakım ve onarım, yiyecek içecek servisi, dağıtım ve taşıma gibi hizmetlerin yerine getirilmesi için kullanılacaktır.

Temizlik-İnşaat İşleri

- MEB onaylı “inşaat ve/veya tesisat” alanlarında belge sahibi olmak

- Söz konusu pozisyon temizlik, basit bakım ve onarım, küçük inşaat işleri, tadilat, tamirat taşıma gibi hizmetlerin yerine getirilmesi için kullanılacaktır.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar sınav giriş başvurularını 16 Eylül 2022 – 2 Ekim 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru İçin İstenen Belgeler

a) Eğitimini yurtdışında tamamlayan adayların diploma denklik gösterir belgesinin aslı veya onaylı örneği,

b) Adayların Mezuniyet belgelerinde yazan öğrenim bölümü/programı adları belirtilen öğrenim bölümü/programı adları ile eşdeğer olmakla birlikte tablolarda yer almıyor ise mezuniyet bölümlerinin eşdeğer olduğuna dair Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylı eşdeğerlik belgesi,

c) Yazılı özgeçmiş.

Başvuru bilgilerinin doğruluğundan ve fotoğrafın uygunluğundan, başvuru onaylandıktan sonra ortaya çıkabilecek yanlışlıktan veya eksiklikten aday sorumludur.

Sözlü Sınav Tarihi

Sözlü giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi 5 Ekim 2022 tarihinde Kuruma ait www.turkak.org.tr adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde duyurulacaktır.

Sözlü Giriş sınavı 13-14 Ekim 2022 tarihlerinde Kurumun “Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No:1 Çankaya/Ankara” adresinde yapılacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /