TÜRKAK İki Farklı Unvanda 17 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından sözlü giriş sınavıyla 17 kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Başvurular KPSS puanıyla olacak.

TÜRKAK İki Farklı Unvanda 17 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), 2021 ve 2022 KPSS puanıyla başvurularını aldığı kamu personeli alımı yapacak. İki farklı iş pozisyonunda toplamda 17 kamu personeli alımı yapılacak. Başvurular ön lisans ve lisans mezunu adaylara yönelik yapılacaktır.

Akreditasyon Uzmanı (Mühendis kadrosundan alınacak) 15 personel

İdari Personel: 2 personel

Başvuru Şartları

Genel Şartlar

- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48/A maddesinde sayılan genel şartları taşımak,

Akreditasyon Uzmanı

a) Giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak,

b) En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2021 veya 2022 yıllarına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda (Tablo-1) belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak

İdari Personel

a) En az iki yıllık ön lisans eğitimi veren fakültelerin, ilanda belirtilen (Tablo-2) bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yüksek Öğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

b) Giriş sınavının son başvuru tarihi itibarıyla, 2022 yılına ait Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) aşağıdaki tabloda belirtilen puan türlerinden en az 70 ve üzeri puan almış olmak.

Alım Yapılacak Kadrolar ve Başvuru Puan Türleri

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 18 Kasım – 4 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabilecektir. Başvurular e-Devlet üzerinde Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresinden yapılacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

a) Eğitimini yurtdışında tamamlayan adayların diploma denklik gösterir belgesinin aslı veya onaylı örneği,

b) Adayların Mezuniyet belgelerinde yazan öğrenim bölümü/programı adları belirtilen öğrenim bölümü/programı adları ile eşdeğer olmakla birlikte tablolarda yer almıyor ise mezuniyet bölümlerinin eşdeğer olduğuna dair Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından onaylı eşdeğerlik belgesi,

c) Yazılı özgeçmiş

Sözlü Sınav Yeri ve Tarihi

Sözlü Giriş sınavı 19 Aralık 2022 - 23 Aralık 2022 tarihleri arasında Kurumun “Mustafa Kemal Mahallesi 2125. Sokak No: 1 Çankaya/Ankara” adresinde yapılacaktır.

Sözlü giriş sınavına katılmaya hak kazanan adayların listesi ve sınav takvimi 9 Aralık 2022 tarihinde Kuruma ait www.turkak.org.tr adresli internet sitesinin “Duyurular” başlıklı bölümünde duyurulacaktır. Ayrıca adaylar sözlü sınava katılım durumlarını Kariyer Kapısı üzerinden takip edebilecektir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /