TİHEK Uzman Yardımcılığı Başvuruları Sona Eriyor

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu daha önce yayımlamış olduğu ilanda uzman yardımcısı alacağını duyurmuştu. Başvurunun sonuna yaklaşılan bu günlerde detaylar haberimizde.

TİHEK Uzman Yardımcılığı Başvuruları Sona Eriyor

TİHEK, hukuk mezunu 16 ‘İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı’ alacağını duyurmuştu. KPSS puanı ile alınacak bu adayların 2020 veya 2021 KPSS P4 puanından 70 veya üstü alması gerekiyor. Toplamda 320 adayın sınava çağırılacağı bu sınav yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır.

Başvurular 14 Ocakta sona eriyor

TİHEK tarafından duyurulan bu sınava başvurular 27 Aralık 2021 de başlamıştı. 14 Ocak 2022 başvuruda son gün. Başvurular elektronik ortamda e-Devlet üzerinden yapılacaktır.

Yazılı sınav 30 Ocakta

Yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar, 30 Ocak 2022 saat 10.30’da Ankara’da sınava girecektir.

GİRİŞ SINAVINA KATILMA ŞARTLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) En az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin, yukarıda belirtilen öğrenim dalından ya da buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

c) 2020 veya 2021 Kamu Personeli Seçme Sınavlarından, yukarıdaki tabloda belirtilen puan türü itibariyle 70 ve üzeri puan almış olmak,

d) Başvuru tarihi itibariyle; son beş yıl içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavında (YDS/e-YDS) İngilizce dilinden asgari 70 (Yetmiş) ya da dil yeterliği bakımından buna denkliği Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir sınavdan eşdeğer düzeyde puanı aldığına dair belge sahibi olmak,

e) 01.01.2021 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 tarihinden sonra doğanlar)

-BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ:

- Adaylar başvurularını 27 Aralık 2021 ile 14 Ocak 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden başvuru yapacaktır.

- Başvuru sırasında e-Devlet üzerinden mezuniyet bilgisi, KPSS puanı, YDS puanı, adli sicil kaydı ve ikamet bilgileri alınacak olup, e-Devlet üzerinden erişilemeyen diploma, yabancı dil puanı gibi bilgiler gerekirse beyan edilerek yüklenebilecektir.

- Adayların başvuru işlemini tamamlandıktan sonra e-Devlet üzerinde “Başvurularınız” ekranından başvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “Başvurularınız” ekranında “Başvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir başvuru değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bu hususta sorumluluk başvuru yapan adaya aittir.

İlan Metni İçin: TIKLAYIN