Ticaret Bakanlığı memur alımını duyurdu! 602 kişiden biri olmak için işte şartlar

Memur olmak isteyenlere müjde! 602 personel alınacak! Tüm detaylar haberimizde.

Ticaret Bakanlığı memur alımını duyurdu! 602 kişiden biri olmak için işte şartlar

Ticaret Bakanlığı iş arayan adayların yüzünü güldürdü! 602 memur alımı yapılacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TİCARET BAKANLIĞI 602 MEMUR ALIMI

Ticaret Bakanlığı tarafından 19 Ocak tarihinde Resmi Gazete aracılığıyla paylaşılan duyuruya göre bakanlık bünyesine 602 Gümrük Muhafaza Memuru ve Muayene Memuru alımı yapılacak. Alımlar 499 (450 erkek, 49 kadın) sözleşmeli gümrük muhafaza memuru; 103 sözleşmeli muayene memuru kadrolarına yapılacak. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu 48. maddesinde yer alan şartları taşıması gerekiyor. Aynı zamanda 2022 KPSS puanının en az 70 olması, en az dört senelik eğitim veren üniversitelerin hukuk, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler, iktisat, ekonomi, kamu yönetimi, 

ticaret bakanlığı 602 memur alımı

siyaset bilimi ve kamu yönetimi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri, istatistik, uluslararası ticaret ve lojistik, uluslararası ticaret ve işletmecilik, uluslararası ticaret ve finans, finans ve bankacılık, gümrük işletme ile muhasebe ve finans yönetimi bölümlerinden mezun olması şartının da taşınması gerekiyor. Gümrük Muhafaza Memuru kadrosu için Ocak ayı itibariyle 35 yaşının doldurulmamış olması, erkeklerin en az 1.72 cm, kadınların en az 1.65 cm boyunda olması, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınan görevini yapmaya engel yoktur raporunu sunması gerekiyor. Muayene Memuru kadrosu için de giriş sınavı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması şartı aranıyor. Başvurular 22 Ocak tarihinde başlayarak 31 Ocak tarihinde sona erecek. Başvurular https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet sitesi üzerinden online olarak yapılacak.