THY 17 Bin TL Maaşla Kabin Memuru Alım İlanı Yayınladı

Türk Hava Yolları memur alım ilanı duyurdu. Türk Hava Yolları tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre bünyesinde bulunan eksiklikleri gidermek amacıyla 2022 senesi 2. ilanı ile bünyesinde kabin memur alımı yapacak. İlan edilen duyuruya göre yalnızca başvuru koşullarını sağlayan adaylar arasından başvuru işlemlerinin yapılması kabul edilecek. Daha önce de ilan edilen THY kabin memuru alımı duyurusuna göre beklenen ilan geldi.

THY 17 Bin TL Maaşla Kabin Memuru Alım İlanı Yayınladı

Türk Hava Yolları'nın Beklenen Kabin Memuru Alım İlanı Geldi

Türk Hava Yolları 2022 yılı bünyesine kabin memuru almayı planlıyor. Beklenen ilan ise geldi. Buna göre THY yayımlamış olduğu;

“Dünyanın en fazla ülkesine uçan havayolu olarak ülkemizi bütün dünyada gururla temsil eden ortaklığımızın büyüme sürecinde kabin memur olarak yer almak isteyen çalışma arkadaşları arıyoruz”

Sloganı ile kabin memuru alacağını duyurdu. 


Kadın ve Erkek Adaylar Başvuru Yapabilecek 

Türk Hava Yolları'nın daha önce ilan ettiği kabin memuru alım ilanı sadece kadın adayları ilgilendiriyordu. Fakat 2022 Eylül ayı döneminde gerek kadın gerekse de erkek adaylardan başvuru işlemlerinin yapılması talep ediliyor. Bu kapsamda adayların kadın için ayrı ve erkek için ayrı olacak şekilde niteliklerin sağlanıyor olmaları gerek.


THY Kabin Memuru Alımı Başvuru Şartları Neler? 
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından adli sicil kaydı ile arşiv kaydı bulunmayanlar arasından daha önce görev yapılan THY ya da diğer hava yolu şirketlerinden sağlık problemi sebebi ile işten ayrılmamış olunması gerekir. 1 Ocak 1984 tarihinden sonra ve 31 Aralık 2022 tarihinden önce dünyaya gelen adaylar arasından en az lise mezunu olunması şartı ile iyi derece İngilizce bilinmesi koşulu ile kadınlarda 160 ile 180 cm boy ve erkeklerde 170 ile 190 cm boy arasında alınması koşuluyla başvuru işlemleri yapılabilir.