Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Pakdemirli personel alımına değindi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Personel Alımı Açıklaması

Tarım Bakanlığı'ndan personel alımı açıklaması.

Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2021 yılı bütçesi görüşüldü. Komisyonda gerçekleşen görüşmelerde personel alımı konusu sıkça gündeme geldi. 2017 yılında sözü verilen 10 bin 551 personel alımının tamamanın yapılmadığı hatırlatıldı ve Tarım Orman Bakanlığı'nın ne zaman personel alımı yapacağı sorusu soruldu.

BAKAN PAKDEMİRLİ'YE SORULAN SORULAR

Personel alımı konusunda Bakan Bekir Pakdemirli'ye komisyonda yönlendirilen sorular şu şekilde:

İSMAİL FARUK AKSU : "Hayati fonksiyona sahip tarımsal faaliyetlerin sevk ve idaresi, kuşk usuz, nitelik ve nicelik olarak yeterli personel istihdamıyla mümkün olabilecektir. Bu kapsamda, atanmayı bekleyen ziraat, orman ve gıda mühendisleri, veteriner hekimler, gıda, tarım, orman ve hayvancılıkla ilgili teknikerler için ihtiyaç nispetinde kadro açılmalı, hem istihdam sağlanmalı hem de daha etkin faaliyet yürütmeye katkı verilmelidir"

AYHAN EREL: "Yine size de gelen ziraat mühendislerimizin, veterinerlerimizin, gıda mühendislerimizin gerçekten büyük bir çoğunluğu çok sayıda iş istiyorlar, aş istiyorlar. Bunların sesinin Sayın Bakanım lütfen, duyun. İmkân lar dahilinde atayabildiğiniz kadarıyla bu insanların atamasını gerçekleştirin."

OKAN GAYTANCIOĞLU: "-çok açık ve net bir soru ve çok açık ve net bir cevap bekliyorum- ziraat mühendisi, veteriner, gıda mühendisi ve su ürünleri mühendisi gibi teknik eleman alımı yapmayı düşünüyor musunuz? Kaç adet?"

PERSONEL SAYILARI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli personel alımı konusunda "Yani 2002’de 6.400 ziraat mühendisini biz 16.000 yapmışız. 188 gıda mühendisi 2.858’e; balıkçılık ve su ürünleri 345’den 1.445’e; orman mühendisi 308’den 468’e gelmiş. Kimya mühendisi 42’den 129’a, veteriner hekim de 2.409’dan 9.291’e gelmiş." dedi.

"2.5 YILDIR 10 BİN PERSONEL ALDIK"

Bunları bir beklenti yaratsın diye söylemiyorum ama bizim her meslek dalıyla alakalı özellikle Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisine de yazmış olduğumuz taleplerimiz de var. Bunlar hayata geçtikçe -şimdi, detayını burada sayfalar geldikçe belki bulurum- onaylandıkça bunları da kamuoyuyla paylaşırız ama şunu söyleyeyim: İki buçuk yıldır da hiçbir şey almadık değil, 10 bin personel aldık Bakanlığa yani bunu da unutmayalım; OGM’ye aldık, DSİ’ye aldık, Meteorolojiye aldık, çeşitli yerlere aldı k yani iki yıl boyunca da."

YENİ ALIMLAR İÇİN TALEP CUMHURBAŞKANLIĞI'NDA

Bakan Pakdemirli, yeni dönem personel alımları için talebin Cumhurbaşkanlığı Strateji Ofisi'ne iletildiğini , kadro onayının çıkmasının beklendiğini söyledi. Bakan Pakdemirli, yapılacak personel alımı sayısı ve tarihi konusuna değinmedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA