Tarım ve Orman Bakanlığı 3500 Personel Alımı TBMM'de Gündeme Geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) TBMM Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 3 Bin 500 personel alımı konusunu gündeme getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı 3500 Personel Alımı TBMM'de Gündeme Geldi

Bir önceki Tarım Bakanı'nın 3 bin 500 atama sözü verdiğini hatırlatan Manisa Milletvekili Akçay, binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisinin Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelecek atama müjdesini beklediğini söyledi.  

MHP'li Akçay, "ülkemizde her yıl ziraat fakültelerinden binlerce gencimiz milletimizin gıda güvenliğini artırmak, daha sağlıklı ürünler tüketebilmesine imkân tanımak için eğitim alıyor. Binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde açılacak kadroları beklemektedir. Tarım ve Orman Bakanlığında on sekiz aydır bu kadrolar için hiçbir atama yapılmamıştır.Geçtiğimiz yıl bütçe görüşmelerinde dönemin Tarım Bakanı en az 3.500 atama sözü vermişti. Bütçe görüşmelerine yine başlamak üzereyiz ama bu konuda bir atama çalışması yok. Bu bahse konu mühendislerin istihdam edilmesine sadece bir işsizlik ve istihdam sorunu olarak da bakamayız. Bu konu aynı zamanda gıda güvenliğine yaklaşımı da ortaya koymaktadır. Bu gençlerimiz gıda güvenliğini artırmak ve daha sağlıklı ürünlerin üretilmesine ve tüketilmesine imkân tanımak için eğitim almışlardır. Bu iki hususu da dikkate alarak Hükûmetin, ilgili bakanlığın kararını vermesi gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Son dakika personel alımları, ekonomi haberleri, gündem ve dünyadaki son gelişmeleri takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA