Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Bakanlığın Bütçe Görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakanlığın personel alımı hakkında da konuşan Bakan Kirişci, 1200 personel alımı sürecinin devam ettiğini belirtti.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’den Personel Alımı Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, ülke genelinde 184 toprak, bitki ve sulama suyu analiz laboratuvarı bulunduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'ta Adatepe Barajı'nın 2013 yılında tamamlandığını anlatan Kirişci, "Adatepe Sulaması birinci kısım 2023, ikinci kısımsa 2024 yılında tamamlanmış olacaktır." dedi.

Bakanlıkta KPSS sonuçlarına göre bu yıl 1800 sözleşmeli personel istihdam edildiğini kaydeden Kirişci, 1200 sözleşmeli personel alımı için de sürecin devam ettiğini söyledi.

Vahit Kirişci, Tarım Kanunu'nun 21'inci maddesine göre verilen desteklerin gayrisafi milli hasılanın yüzde 1'inden az olmaması gerektiğinin hükme bağlandığını ifade ederek, "Bütçeden tarıma ayrılan kaynak sadece nakit tarımsal destekler değildir. Toprak Mahsulleri Ofisinin alımları, kredi sübvansiyonu, ihracat desteği, tarımsal sulama, toplulaştırma ve diğer yatırımlar gibi birçok kalemden tarıma kaynak sağlıyoruz. Türkiye, 2021-2023 döneminde çiftçilerimize gayrisafi yurt içi hasılaya göre tarıma ayrılan destek oranında her yıl yüzde 1'in üzerinde destek sağlamıştır." diye konuştu.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /