Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında İstihdam Edilmek Üzere Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından alımı yapılacağı duyurulan 50 personel kadrosu için başvurular 27 Ocakta sona eriyor.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatında İstihdam Edilmek Üzere Kamu Personeli Alımı Yapıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında aşağıdaki kadrolara yazılı ve sözlü sınav sonuçlarına göre 50 personel alımı yapılacak.

Alım Yapılacak Pozisyonlar

Tarla Bitkileri: 9 personel

Bitki Koruma: 1 personel

Tarımsal Yapılar ve Sulama: 6 personel

Zootekni: 3 personel

Veteriner Hekim: 12 personel

Tekniker (bilgisayar): 9 personel

Veteriner Sağlık Teknisyeni: 10 personel

Başvuru Genel Şartları

Giriş sınavına katılabilmek için aşağıdaki şartları sağlamak gerekiyor.

a) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 7 nci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Fakültelerin/Yüksekokulların/Meslek Liselerinin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış, yurtiçi veya yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarının pozisyonu belirtilen bölümlerinden mezun olmak,

c) 2022 KPSS’den lisans mezunları için KPSS P3, ön lisans mezunları için KPSS P93 ve lise mezunları için KPSS P94 puan türünden 70 ve üzerinde bir puan almak.

KPSS puanı yüksek olan adaydan başlanarak 10 katı kadar aday giriş sınavına çağırılacak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 17-27 Ocak 2023 tarihleri arasında elden, iadeli taahhütlü veya kargo ile Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığına istenilen belgeleri teslim ederek yapacaktır. Başvuru süresinden sonra ulaşan kargo veya postalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Diploma veya mezuniyet belgesinin onaylı örneği (Noter ya da okul tasdikli ya da E-devlet çıktısı), (Eğitimine yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin örneği)

- KPSS puanını gösteren sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,

- Bir adet vesikalık fotoğraf,

- Nüfus cüzdan fotokopisi,

- Sınava başvuracak adaylar arasında herhangi bir özür durumuna sahip olan var ise sağlık kurulu raporu ile belgelendirilmesi,

- Başvuruda bulunacak adayların Genel Müdürlüğün internet sitesinden alınacak olan iletişim ve e-posta bilgilerini içeren bilgi formu.

Sınav Ücreti

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adaylar 150 TL sınav ücreti yatıracak. Sınav ücreti 7-20 Şubat 2023 tarihleri arasında https://odeme.gazi.edu.tr adresinden T.C. Kimlik Numaralarını girerek banka/kredi kartı ile (kart numarası girilerek) ödeyecek; (Havale, EFT veya diğer yollarla yapılan ödemeler işleme alınmaz),

Ödeme yapıldıktan hemen sonra adaylar, aday işlemleri sistemi olan https://basvuru.gazi.edu.tr adresine tıklayıp T.C. Kimlik Numaralarını girerek başvurular bölümündeki gerekli alanları doldurmak suretiyle sınava başvuracaklardır.

SINAV DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /