Tarım Bakanlığı personel alımını başlattı! KPSS puanı tutana başvurular açıldı

Tarım Bakanlığı'na TKDK personeli alımı için başvurular sürüyor. Başvuru şartları, kontenjanlar ile birlikte başvuru bilgileriyle ilgili detaylar haberimizde.

Tarım Bakanlığı personel alımını başlattı! KPSS puanı tutana başvurular açıldı

Resmi Gazete'de ile Cumhurbaşkanlığı SBB’de yayımlanan duyurularda: "Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kuruluşlarının Personeline İlişkin Yönetmeliğin 6 ila 15'inci maddeleri hükümlerine göre, 4 denetçi ve 27 uzman sözleşmeli personel alımı, Kamu atamaları 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 25'inci maddesine eklenen 3'üncü maddesi hükümlerine göre yapılır. Kuralların 39'uncu maddesi uyarınca kurumlararası görevlendirme kapsamında 4 denetçi, görev değişikliği kapsamında ise sözleşmeli 2 uzman alımına yönelik yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır." ifadelerine yer verildi.

TKDK Personel Alımı Şartları

1.5.1. Denetçi (Açıktan-Kamudan) ve Uzman (Açıktan) Personel Alımı İçin;

1) Başvuru sahibinin 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıması,

2) En az dört yıllık yükseköğretim veren yükseköğretim kurumlarından veya tabloda belirtilen fakültelerden, Yükseköğretim Kurulu onaylı eşdeğer niteliklere sahip yabancı yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar,

3) Denetçi ve uzman kadrolarına kamuya açık başvuru yapacak adayların Tedbir kapsamında 2022 yılında gerçekleştirilen 2022-KPSS (Lisans Düzeyi) türü “KPSSP3” Kamu Personeli Seçme Sınavından en az yetmiş (70) puan almaları gerekmektedir.

4) ÖSYM tarafından İngilizce, Almanca, Fransızca veya Avrupa Birliği resmi dillerinde düzenlenen yabancı dil yeterlilik sınavından (YDS) en az yetmiş (70) puan veya ÖSYM Yabancı Dil Sınavlarının Eşdeğerlik Tablosunda YDS eşdeğerliği kabul edilmiş olan uluslararası yabancı dil sınavından da en az yetmiş (70)’e eşdeğer puan almış olmaları, (Dil belgesinin son başvurusunun tarihi itibariyle geçerli olması gerekir. YDS için bu süre ise 5 (beş) yıldır)

5) Üniversite eğitimini tamamladıktan sonra en az üç (3) yıllık mesleki deneyime sahip olmaları,

6) Yarışmanın duyurulduğu tarihte otuz beş (35) yaşını tamamlamamış olmaları,

7) Denetçi pozisyonuna kamuya açık olarak başvuran adaylar için;

a. Yükseköğretim düzeyinde aranan mesleki deneyim, İç Denetim, İç Kontrol, Bağımsız Denetim, Bilgi Teknolojileri (IT) Denetimi, Risk Yönetimi, Finansal Analiz ve/veya Yatırım Projeleri ile ilişkili olmak üzere Proje Hazırlama, Proje Yönetimi, Proje Analizi (teknik ve mali analiz), Proje İzleme, Proje Değerlendirme ve Proje Denetimi alanları bölümünden herhangi birisinde ya da yukarıda sayılan alanlarla sınırlı olmak üzere en az üç (3) yıl kümülatif olması,

Veya;

b. Yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra en az üç (3) yıllık mesleki deneyime sahip olmanın yanı sıra, Kamu İç Denetim Sertifikası (KİDS) ya da Uluslararası İç Denetim Sertifikasından (CIA, CISA, CGAP, CCSA, CFSA ve CRMA).

Veya;

c. Kamu sektöründe denetim görevlisi unvanına sahip pozisyonlarda asistan/stajyerlik dönemi de dahil olmak üzere en az üç (3) yıl çalışmış olmaları,

8) Kamu Denetçisi pozisyonuna KDN01 kodu ile başvuran adaylar için;

a. 6 Ağustos 1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Genel Müdürlüğünün Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesi çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında bordrolu veya kadroya göre çalışmak zorundadırlar.

b. Kamu sektöründe denetim görevlisi unvanına sahip pozisyonlarda asistanlık/stajyerlik süreleri de dahil edilmek üzere en az üç (3) sene çalışmış olmaları veya; Yüksek öğrenimini tamamladıktan sonra en az üç (3) yıllık mesleki deneyime sahip olmanın yanı sıra, Kamu İç Denetim Sertifikası (KİDS) veya Uluslararası İç Denetim Sertifikasından (CIA, CISA, CGAP, CCSA, CFSA ve CRMA) birine sahip olmaları,

c. Kurumlarında adaylık süreçlerini tamamlamış olmaları,

9) Denetçi pozisyonuna başvuran adayların, resmi bir hastaneden almış oldukları sağlık raporu ile ülkenin herhangi bir yerinde çalışabileceklerini belgelemeleri gerekmektedir (aday olma durumunda bu gerekli olacaktır).

10) Başvurulan pozisyonda çalışmanın herhangi bir sakıncası yoktur (Randevu almaya hak kazananların sağlık beyanı ibraz edilmesi gerekmektedir.)

11) Başka bir kurum veya kuruluşta görev almalarına gerek yoktur (Atamaya hak kazanmaları halinde yazılı beyanda bulunmaları gerekecektir.)

12) 7315 sayılı Güvenlik Soruşturmasıyla birlikte Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesinde öngörülen güvenlik soruşturmasından ve arşiv araştırması yapma koşullarını taşıması veya arşiv araştırma sonucunun olumlu olması.

Başvuru tarihi ve yeri 

TKDK personel alımına kayıt yaptıranlar, 29 Aralık - 7 Ocak tarihleri ​​arasında elektronik sınava kayıt yaptıracak (http://www.tkdk.gov.tr). Şahsen, kargo veya posta yoluyla gerçekleştirilen başvurular kabul edilmeyecektir. Adaylar elektronik başvuru formunu dolduracaklardır. Elektronik kayıt işlemi sırasında istenen bilgi ve belgeler dijital ortamda sisteme yüklenecek.

Kontenjan Dağılımı

Tarım Bakanlığı personel alımı

Tarım Bakanlığı personel alımı

Tarım Bakanlığı personel alımı

Tarım Bakanlığı personel alımı