Tarım Bakanlığı 3900 Memur Alımında Mülakat Olacak

Orman Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak 3900 orman muhafaza memuru ve mühendis alımında KPSS istenecek ve alımlar sözlü mülakat ile olacak.

Tarım Bakanlığı 3900 Memur Alımında Mülakat Olacak

Tarım Bakanlığı 3900 memur alımı mülakatlı olacak.

Tarım vE Orman Bakanlığı kamu personeli alımı için açıklamayı geçtiğimi hafta yaptı. Kamubulteni.com 'un takipçilerine anbean aktardığı haberde Tarıum Bakanı Pakdemirli, 5 bin kamu personeli alımı yapılacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli yaptığı açıklamada 5 bin memur alımı kadro dağılımını şu şekilde aktarmıştı:

  • 1.200 Mühendis
  • 2.700 Orman Muhafaza Memuru
  • 800 Memur
  • 300 Şoför

Bundan sonraki açıklamasında Pakdemirli "Bununla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile konuştuk. Hazine ve Maliye Bakanlığımız tarafından bize 5 bin kadro tahsis edildi. Bin 200 orman mühendisi, 2 bin 700 orman muhafaza memuru, 800 memur, 300 şoför olmak üzere 5 bin personel alımı yapacağız. Alınacak arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun. Tabii KPSS puanlarına göre alınacak. Diğer meslek mensuplarıyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde ihtiyaç oldukça kadrolar tahsis edilecek. Biz de gerekli açıklamaları yapacağız." ifadelerini kullandı.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bu açıklamanın ardından Orman Genel Müdürlüğü bir açıklama yaptı ve 5 bin memur alımının nasıl yapılacağını kamuoyuna aktardı.  OGM 'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Genel Müdürlüğümüz personel ihtiyaçlarını gidermek amacıyla Sayın Bakanımızın kamuoyu ile paylaştığı, 5.000 personel alımı için çalışmalara devam edilmektedir. Buna göre;

1.200 Mühendis

2.700 Orman Muhafaza Memuru

800 Memur

300 Şoför alımı sürecine açıktan atama izninin yayınlanması ile başlanacaktır.

Orman Mühendisi, Orman Muhafaza Memuru alımları yürürlükteki mevzuata uygun olarak 2018 yılı KPSS puanları ile sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olanlardan, memur ve Şoför alımları ise 2018 yılı KPSS puanlarına göre ÖSYM tarafından yerleştirilecektir.

Söz konusu personel alımlarının 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. Bundan sonraki süreci Genel Müdürlüğümüzün web ve sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz."

3900 ALIM KPSS VE MÜLAKAT İLE YAPILACAK

Yapılan açıklamada memur ve şoför kadrolarına KPSS tercihleri ile atama yapılacağı bildirilirken , kalan 3900 kadroya KPSS ile ve mülakat ile alım yapılacağı bildirildi. 

ADAYLAR MÜLAKATTA TORPİL İSTEMİYOR

2 yıldır atama bekleyen adaylar,  alım sayısının az olmasından şikayetçi. 20 bin 551 alım bekleyen adaylar 5 bin alım ile hayal kırıklığına uğradı. Orman Muhafaza Memuru ve Mühendis kadrolarına yapılacak alımda adaylar mülakatlarda torpil olmaması, liyakat sahiplerinin atanmasını sitiyor. 

İLANLAR GELDİĞİNDE İLK SİZİN HABERİNİZ OLSUN İSTİYORSANIZ TIKLA TAKİP ET

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN