Süleyman Soylu Açıkladı: 112 Acil Çağrı Merkezlerine Personel Alımı Yapılacak 2020

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında çağrı merkezlerine personel alımı yapılacağını söyledi. 112 Acil Çağrı Merkezlerine yapılacak personel alımı için açıklama ve detaylar yazımızda.

Süleyman Soylu Açıkladı: 112 Acil Çağrı Merkezlerine Personel Alımı Yapılacak 2020

112 çağrı merkezine personel alımı yapılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan 112 acil çağrı merkezleri hakkında önemli açıklama dün gelmişti. Bakan Soylu açıklamasında tüm acil telefonların 112 2'de toplanacğaını, artık vatandaşların 110, 155, 156, 178 gibi ayrı ayrı numara aramak yerine tek numaradan tüm acil numaralara ulaşabileceğini söyledi. Bakan Soylu, ''Böyle 155, 156, 157 itfaiye, orman, sağlık hepsi bir arada olacak. Bu bizi niye heyecanlandırıyor? Bizi heyecanlandırmasının sebebi konforlu bir şey'' dedi. Açıklamaya göre tüm Türkiye'de Haziran ayından itibaren bu sisteme geçileceğine yer verildi. Bakan Soylu açıklamasında 112 acil çağrı merkezlerine yapılacak personel alımlarına da değindi ve iyi haberi verdi.

FETÖ AÇIKLAMASI

Bölücü terör örgütü FETÖ'nün sadece devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt olmadığını belirten Bakan Soylu, "Devletin içerisinde vatansever insanlar olur da açığa düşeriz diye başka bir mantığı ortaya koymuştur. Devletin içini boşaltmaya çalışmıştır." dedi.

112 AÇIKLAMASI

Bakan Soylu 112 acil çağrı merkezleri ile ilgili "Tarih veriyorum ki arkadaşlar daha gaza bassınlar diye. Haziran'ın sonunda inşallah Türkiye'nin her tarafından 112 çevrilecek. Böyle 155, 156, 157 itfaiye, orman, sağlık hepsi bir arada olacak. Bu bizi niye heyecanlandırıyor? Bizi heyecanlandırmasının sebebi konforlu bir şey. Ama başka bir şey daha var. Elimizde öyle bir data, öyle bir veri olacak ki kazanın en çok nerede olduğunu bir tuşla görebileceğiz. Hırsızlığın en çok nerede olduğunu göreceğiz. Orman yangınlarının hangi bölgelerde olduğunu, tedbirleri hangi bölgeye yoğunlaştırılması gerektiğini göreceğiz. Beni heyecanlandıran taraf burası. " dedi.

PERSONEL ALIMI MÜJDESİ

Bakan Soylu personel alımına da değindi ve "Elimizde bütün veriler ve bütün bilgiler olacak. İşte bu konuda Allah'a şükürler olsun, bunu da burada ifade edeyim. Maliye ve Hazine Bakanlığı'mızın da uygun görüşü ile sayın Cumhurbaşkanımızın onayı ile oraya da personel alınacak. Arkadaşlarımızla karar verdik. Bunun önemli bir bölümünü acil çağrı hizmet eğitimi gören okullardan alacağız. Yani orayı da esas itibarıyla değerlendirmek için alıma çıkarken de acil çağrı hizmeti gören okullardan personel alacağız. İhtiyacımız olan alana göre alım yapacağız. Eğitimini alan profesyonel, bu konuda önemli ölçüde çaba sarf eden bir anlayışı ortaya koyacağız."

İlanlar yayımlandığında haberdar olmak için TIKLAYIN

İLAN NE ZAMAN GELECEK?

Bakan Soylu, tüm telefonların Haziran ayında 112 'de toplanacağını söyledi. Buna göre bakacak olursak alımın 2021 yılının ilk dönemnlerinde yapılması bekleniyor.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN