Sözleşmelilere Kadro Verilecek 560 Bin Kişi Kadro Müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla beraber sözleşmelilere kadro müjdesi geldi. Bakan Bilgin sözleşmelilerin kadroya geçişi hakkında açıklamalarda bulundu.

Sözleşmelilere Kadro Verilecek 560 Bin Kişi Kadro Müjdesi

Hükümet tarafından açıklanan ek göstergeden sonra şimdi sıra sözleşmeli personel, ücretli çalışan ve EYT’Lİ konusu var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bunlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Ücretlilerin Maaşı Yeniden Düzenlenecek

Mevcut çalışanların maaşlarının düzenleneceği konusuna açıklık getiren Bakan Bilgin, "Şu müjdeyi vereyim, Cumhurbaşkanımız dün bütün kamu çalışanlarının yaptıkları işlere göre ücretlerinin yeniden düzenlenmesi çalışmasını da bize verdi. Onu da ayrıca yapacağız" dedi.

‘’Sözleşmelilere Hakkını Vereceğiz’’

Bakan Bilgin, 560 bin sözleşmeli personele de kadro hakkı öngörülen çalışmayı tamamlayacaklarını ifade ederek, "Ek göstergeden sonra ilk yapacağımız çalışma sözleşmeli personel meselesidir, üzerinde daha önce çalıştık ama detaylandıracağız. Kamu, ihtiyaç duydukça sözleşmeli personel alıyor. Fakat bu sözleşmeli personelin bazı sorunları var. İsteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz. Yani onunla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz. Sözleşmeli çalışmayan kadroluların sahip olduğu bazı haklardan onlar mahrumlar. Onları kendilerine vereceğiz.

Kamuda sözleşmeli personel istihdam ediliyor. Mesela bilgisayar mühendisleri, yazılım mühendisleri, doktorlar vesaire gibi onları örnek veriyorum, ama hepsinin mühendis olması gerekmiyor. Fakat bu sözleşmeli personelin bazı sorunları var. Biz isteğe bağlı olarak onlara kadro hakları vereceğiz. Yani onunla ilgili kapsamlı bir düzenleme yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

EYT Çalışması

EYT hakkında da çalışmaların yapıldığını belirten Bakan Bilgin, basında yer alan çalışmaların gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Yani biz bütün sosyal meseleleri devletimizin önündeki görev alanı sayıyoruz. Çalışma hayatıyla ilgili her sosyal mesele benim görevimdir. Aman 'onu yani EYT konusunu açmayacağız, o dosya kapalı' gibi bir şeyi hiçbir zaman demedik. Şimdilik sözleşmeli dosyasını açıyoruz diyorum" ifadelerini kullandı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /