Sosyal Güvenlik Kurumu'na Memur Alımı Başvuruları 24 Mayıs'ta Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş Sınavı için başvuru işlemleri 24 Mayıs 2021 tarihi itibariyle e-Devlet üzerinden başlıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na; Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş sınavı ile 50 personel alımı yapılacağı geçtiğimiz günlerde ilan edilmiş, ilgili alım için başvuruların 24 Mayıs - 4 Haziran tarihlerinde alınacağı, başvuru yapacak adayların başvuru genel ve özel şartlarını dikkatle incelemesi gerektiği kaydedilmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na Memur Alımı Başvuruları 24 Mayıs'ta Başlıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun personel alımı için sınavın iki aşamalı gerçekleşeceği, yazılı sınavın Ankara'da 3 Temmuz'da uygulanacağı, sözlü sınav tarihlerinin ise daha sonra ilan edileceği kaydedilirken, başvuru yapacak adayların KPSS 70 taban puan şartının yanı sıra , "En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının hukuk, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler, iktisat, işletme, bankacılık, sigortacılık fakülte, yüksekokul veya bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak" şartını da yerine getirmesi gerektiği kaydedilmişti. SGK Memur alımı için yazılı sınava KPSS puanlarına göre en yüksekten başlamak üzere 500 aday çağrılacak, sözlü sınava girmeye hak kazanacak adayların sayısı ise 200 olarak açıklandı.

Sınav konuları; Kamu Maliyesi, İktisat, Hukuk, Muhasebe alanlarından olacak.  Sınava başvuru yapmak isteyen adayların 657 sayılı DMK'nın 48'inci maddesindeki genel şartları yerine getirmesi, 2021 yılının birinci günü itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması, ilgili başvuru tarihlerinde başvurularını e-Devlet üzerinden yapmış olmaları gerekiyor. 

SGK MEMUR ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların aşağıdaki şartları
taşıması gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan genel
şartları taşımak.
b) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.
d) Tablo-1’de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış olmak.
e) Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

Yazılı Sınavda Başarı Şartı 

Yazılı sınav, çoktan seçmeli test usulüyle yapılacak. 3 Temmuz'da Ankara'da saat 10.00'da uygulanacak yazılı sınava ilişkin sınava katılmaya hak kazananların isimleri kurumun resmi sayfasından ilan edilecek. Yazılı sınavda adayların başarılı sayılabilmeleri için en az yetmiş puan almaları gerekiyor. Sınav sonuçları, SGK'nın resmi internet sayfası olan www.sgk.gov.tr adresinden ilan edilecek. Yazılı sınava katılan 500 kişiden 200'ü en yüksekten en düşük puana sıralanarak sözlü sınava katılmaya hak kazanacaklar.