Sosyal Güvenlik Kurumu'na 50 Memur Alımı Yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı'nın Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı Giriş sınavı ile 50 personel alımı yapacağına ilişkin ilan Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'na 50 Memur Alımı Yapılacak

Resmi gazete'nin 11 Mayıs tarihli sayısında yer alan ilanda, SGK'nın 50 personel alımı için gerçekleştireceği sınavın yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı olacağı kaydedilirken, başvuru yapacak adayların başvuru genel şartları ile diğer şartları dikkatle incelemesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Bekçi Alımı, Polis Alımı, Son Dakika İş Haberleri Mobil Cihazına Ücretsiz Gelsin İstiyorsan Ücretsiz Uygulamayı İndir. 

Android uygulaması için ==> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kamubulteni

iOS için https://apps.apple.com/tr/app/kamu-b%C3%BClteni/id1413151574

SGK'nın personel alım ilanında bKurumumuz taşra teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında giriş sınavı ile 50 adet sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı yapılacaktır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü sınav olmak üzere iki aşamalı uygulanacaktır. Sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alımı için; 2019 ve 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puan türleri, öğrenim grubu, yazılı ve sözlü sınava çağrılacak aday sayıları ile KPSS taban puanı Tablo-1’de belirtilmiştir" denilirken, şartlar ve kontenjan dağılımı şu şekilde oldu: 

www.kamubulteni.com

Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için adayların
aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (a)
bendinde yer alan genel şartları taşımak.
b) Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmamak.
c) Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını
doldurmamış olmak.
d) Tablo-1’de belirtilen KPSS puan türünde belirlenen taban puan ve üzeri puan almış
olmak.
e) Süresi içinde başvuru yapmış olmak. 

SGK MEMUR ALIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

SGK personel alımı için başçvurular, e-Devlet üzerinden 24 Mayıs ile 4 Haziran tarihleri arasında alınacak. https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresinden başvuruların alınacağına vurgu yapılan ilanda, "Başvurular; e-Devlet (https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav) adresinden 24 Mayıs 2021 tarihinde başlayıp 04 Haziran 2021 tarihi mesai bitiminde (Saat: 17.30’da) sona erecektir.Adaylar, T.C. kimlik numarası ile başvuru ekranına giriş yapacak olup “Sosyal güvenlik denetmen yardımcılığı sınavı başvuru formu” nu eksiksiz ve doğru şekilde doldurduktan sonra “tamam” ve “onayla” butonuna basarak başvurusunu tamamlayacaktır. Adayın başvurusu tamamlandıktan sonra KPSS puanı ÖSYM üzerinden sistem tarafından kontrol edilecektir. Bilgilerinde yanlışlık olan adayın başvurusu değerlendirilmeye alınmayacaktır.Aday; başvuru formuna 4.5x6 ebadında ve son 6 ay içinde çekilmiş fotoğrafını elektronik ortamda tarayıp yerleştirecektir. Başvuru esnasında ayrıca fotoğraf istenmeyecektir" denildi.