Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Personel Alımında İyi Haber!

Sağlık personeli alımında iyi haber geldi. Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından düzenlenen "Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu"na katılan Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Semih Korkut, personel alımı hakkında önemli ifadeler kullandı.

Son Dakika: Sağlık Bakanlığı Personel Alımında İyi Haber!

Sağlıkta 2 kadroya personel alımı müjdesi.

Atmaa bekleyen sağlık personellerini ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Semih Korkut yaptığı açıklamada, deniz ambulanslarında çalışacak kişileri yetiştireceklerini belirterek, "Düşüncemiz, önümüzdeki dönemde havacı, denizci acil tıp teknisyeni ve paramedik yetiştirmek. Hava ambulanslarımızda çalışan acil tıp teknisyeni ve paramediklerimiz var ama özel şirketlere ait. İleriki dönemlerde biz kendi personelimizden olmasını istiyoruz." dedi ve ATT ile Paramedik alımı bekleyenleri sevindirdi. 

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği tarafından "Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu" düzenlendi. Düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını gerçekleştiren Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Semih Korkut, uçak ambulans ve helikopter ambulansların da katılmasıyla acil sağlık hizmetlerinin çok değiştiğini, çalışmaların hızlandığını ve daha etkin biçimde olaylara müdahale edildiğini söyledi. Korkun yaptığı açıklamada, "Hastane öncesi acil sağlık hizmetlerinde 3 binin üzerinde istasyon ve 6 bin ambulansımız var. Geçen sene 1020 ambulans alındı. Avrupa'nın çok zengin, çok gelişmiş bilinen ülkelerinde bile geçen sene bu kadar ambulans alımı kayıtlara geçmedi." diyerek gelişmeleri aktardı. 

Korkut sözlerinin devamında ambulans uçakların verilerine değindi ve  "Yurt dışındaki bir Türk vatandaşı kalkıp 'ben bu ülkede tedavi olamıyorum' dediğinde biz gittik, aldık. Yaklaşık 200'ün üzerinde bir rakam. Dünyada böyle bir rakam yok. Hiçbir ücret almadan ambulans uçakla bu insanların kim olduğuna bakılmaksızın işçi de olabilir bir işadamı da olabilir, yalnızca konsolosluğa başvurup 'ben ülkede tedavi olamıyorum beni alın' dediğinde biz o hastalarımızı almaya çalıştık." dedi.

Bu birimlerde çalışacak personellerin artık özel sektör değil atama yolu ile olacağı bildirildi. Açıklamada, "Düşüncemiz, önümüzdeki dönemde havacı, denizci acil tıp teknisyeni ve paramedik yetiştirmek. Hava ambulanslarımızda çalışan acil tıp teknisyeni ve paramediklerimiz var ama özel şirketlere ait. İleriki dönemlerde biz kendi personelimizden olmasını istiyoruz. Oradaki arkadaşları mağdur etmeyecek şekilde tabii. Bu yıl içerisinde hem deniz hem de hava ambulansındaki arkadaşlarımızı eğiteceğiz. Ana kriter uçak için yabancı dil şartı çünkü yurt dışından çok sayıda hasta alıyoruz." denildi. 

SAĞLIK PERSONELİ ALIMI AÇIKLAMASI

Korkut açıklamasının devamında Sağlık Bakanlığı personel alımı için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile kadro görüşmelerinin devam ettiğini, atama sayılarının artırılmasının talep edildiğini söyledi. Kadın erkek sağlıkçılar ve atama bekleyen sağlık personelleri ile bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

İLAN GLEDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA