Sınav şartı kaldırıldı! Kamu kurumlarına 495 kişi alınacak: O kişilerden biri olabilirsiniz

Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan son dakika açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 495 Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) işçisi alınacağı duyuruldu. Bu alımlar KPSS şartı aranmaksızın gerçekleştirilecek olup, başvurular İŞKUR'un resmi internet sitesi ve e-devlet kapısı üzerinden yapılacak. Ayrıntılar haberimizde...

Sınav şartı kaldırıldı! Kamu kurumlarına 495 kişi alınacak: O kişilerden biri olabilirsiniz

Türkiye İş Kurumu'nun son dakika açıklamasına göre, kamu kurum ve kuruluşlarına toplamda 495 Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) işçisi alınacağı duyuruldu. Bu alımlar KPSS şartı aranmaksızın yapılacak olup, başvuruların İŞKUR'un resmi internet sitesi ve e-devlet kapısı üzerinden alınacağı belirtildi. TYP programı, geçici olarak kamuda istihdam edilmek üzere yapılan bir program olup, belirli bir süreçte görev alacak işçiler, topluma fayda sağlamayı amaçlamaktadır. 

Türkiye İş Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, kamu kurum ve kuruluşlarına 495 Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) işçisi alınacağı duyuruldu. Bu alımlar KPSS şartı aranmaksızın gerçekleştirilecek olup, başvurular internet üzerinden, e-devlet kapısı üzerinden alınacak.

TYP programı, kamu kurum ve kuruluşlarında geçici olarak istihdam edilmek üzere yapılan bir programdır. Program kapsamında işe alınan kişiler, belirli bir süreçte kamuda görev yaparak topluma katkı sağlamaktadırlar. Ancak, çalışma süresi sonunda işçiler işsiz kalmaktadır.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

1

Bu alımların gerçekleştirileceği iller arasında Antalya, Manisa, Giresun, Iğdır ve Adıyaman yer almaktadır. Diğer iller içinse ilerleyen günlerde işçi alımı duyurularının gelmesi beklenmektedir.

Başvuru şartları arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, 18 yaşını doldurmuş olma, İş Kurumu'na kayıtlı olma, emekli veya malul aylığı almıyor olma gibi kriterler bulunmaktadır. Başvuruların nasıl yapılacağı ise İŞKUR'un resmi internet sitesinde detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

TYP programı, özellikle iş arayan kişilere geçici olarak istihdam imkanı sunmakta ve maddi ihtiyaçlarını karşılamalarına katkı sağlamaktadır. Bu kapsamda yapılan işçi alımları, iş arayanların taleplerine cevap verme adına önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.