SGK 65 Şoför Alımı Yapıyor Ehliyet ve Başvuru Koşulları

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından farklı illerde istihdam edilmek üzere 65 sözleşmeli şoför alımı yapılacak. KPSS, ehliyet ve yaş şartları haberimizde.

SGK 65 Şoför Alımı Yapıyor Ehliyet ve Başvuru Koşulları

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Türkiye geneli 550 sözleşmeli kamu personel alımı yapılacak. Alınacak bu kadroların 65 tanesi şoför kadrosuna açıldı. Şoför kadrosuna alınacak bütün personeller ortaöğretim mezunu kadrosundan alınacak. Adaylar KPSS 2022-6 tercih işlemleriyle başvurularını ÖSYM aday işlemleri üzerinden yapabilecektir.

Başvurular 18 Mart 2022 tarihinde başlayacak olup 24 Mart 2022 saat 23.59'da sona erecektir. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin aday işlemleri sistemi üzerinden yapabilecektir. başvuru ücreti 30 TL'dir.

KPSS Şartı Var Mı?

Adaylar  başvuru yapabilmek için KPSS puanlarını kullanmak zorunda. Başvurular 2020 KPSS puanıyla ortaöğretim mezunları KPSS P94 puan türüyle başvuru yapabilecektir. Başvuru için herhangi bir taban puan belirtilmedi.

Yaş Şartı Nedir?

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Başvuru Genel Şartları

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48’inci maddesinin (A) fıkrasının 1*, 2, 3, 4, 5, 6 ve 7’nci bentlerindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

- 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların Ek-1 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

- Sosyal Güvenlik Kurumuna yerleştirilen adaylar hakkında, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri doğrultusunda Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması yaptırılacaktır.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar, göreve başlatılmayacaktır.

- Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

- Adaylar nitelikleri gösterir tablodaki özel şartları uygun olmak zorundadır.

- Adaylardan aşağıdaki tabloda belirtilen sürücü belgesi türüyle başvuru yapabilecek.

Not: 18.07.1997 tarihli ve 23053 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 75’inci maddesinde 2015 yılında yapılan değişikliklerle sürücü belgelerinde yeni bir sistem öngörülmüş ve 2016 yılı itibarıyla yeni sisteme geçilmiştir. Mezkur Yönetmeliğin geçici 10’uncu maddesinde bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış ve sahibine römork takarak araç kullanma yetkisi veren sürücü belgeleri veya sürücü sertifikalarının yeni sınıf sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sırasında yeni sınıfına ilave olarak “E” ibaresinin ekleneceği belirtildiğinden, B sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları BE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, C sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları CE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları DE sınıfı sürücü belgesine sahip olanların, D1 sınıfı sürücü belgesi istenilen kadroları D1E sınıfı sürücü belgesine sahip olanların da tercih edebilmeleri mümkündür. Yine aynı Yönetmelik hükümleri doğrultusunda eski sürücü belgelerinin 31/12/2022 tarihine kadar yeni sürücü belgeleri ile değiştirebilmesi öngörüldüğünden eski sürücü belgelerinin geçerliliği de devam etmektedir. Bu nedenle Tercih Kılavuzunda yer alan yeni sürücü belgesi sınıfları ve istenilen sürücü belgesini karşılayabilecek diğer yeni sürücü belgesi sınıfları ile bu belgelerle denk kabul edilen eski sürücü belgesi sınıfları yukarıdaki tabloda yer almaktadır.

Başvuru Genel Bilgileri İçin: TIKLAYIN

Ortaöğretim Kadro Dağılımı İçin: TIKLAYIN

Nitelik Tablosu İçin TIKLAYIN

Başvuru Sayfasına Gitmek İçin TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /