SGK 2020 Yılı Kamu Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda uzman yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 20 personel alınacağına yer verildi. KPSS puanı ile yapılacak personel alımında başvuru detayları ve tarihleri yazımızda.

SGK 2020 Yılı Kamu Personeli Alımı İlanı Yayımlandı

SGK 2020 yılı persoenl alımı ilanı yayımlandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından bir duyuru yayımlandı. Aile , Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamuilan sayfası ve Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan duyuruda kurumun merkez teşkilatı kadrolarında çalıştırılmak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında giriş sınavı ile 20 adet Sosyal Güvenlik Uzman Yardımcısı alımı yapılacağı bildirildi.

Önce yazılı , daha sonra sözlü mülakata alınacak adaylar 2018 ve 2019 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 'nda aldıkları puana göre çağrılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

SGK uzman yardımcısı alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartlara haiz olması gerekmektedir:

- Giriş sınavına katılabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan genel şartları taşımak.

- En az dört yıllık lisans eğitimi veren aktüerya, istatistik, matematik ve bilgisayar mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

- Giriş sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak.

- Geçerliliği devam eden YDS’den en az (D) düzeyinde puan almak veya buna denk kabul edilen ve geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

- Süresi içinde başvuru yapmış olmak.

YAZILI SINAV TARİHİ

SGK uzman yardımcısı alımında yazılı sınav 12 Temmuz 2020 tarihinde Saat: 10.00’da Ankara 'da yapılacak. 

BAŞVURULAR E DEVLET KAPISINDAN

İlana başvurular e Devlet kapısından yapılacak. Başvuru yapmak isteyenler 8-19 Haziran tarihlerinde https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurum-disi-sinav adresi üzerinden müracaatını yapacak.

BAŞVURU EKRANI AÇILDIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN