Sertifikasını alan koşsun! Hastanelere çok sayıda güvenlik personeli alınacak: İşte başvuru şartları

İş arayan adaylar yayımlanan ilanları yakından takip ederken müjde Bakanlıktan geldi! Tüm detaylar haberimizde.

Sertifikasını alan koşsun! Hastanelere çok sayıda güvenlik personeli alınacak: İşte başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı güvenlik görevlisi alımı yapacak! Sertifikası olan herkes başvuru yapabilecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BAKANLIĞA GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALINACAK

İş arayan adaylara müjde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Hastanelere güvenlik görevlisi ihtiyaçlarına dikkat çeken Bakan Koca açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Bir şiddet olayı yaşandığı zaman beyaz kod verilmesi halinde adli süreç başlıyor. Sağlık çalışanı beyaz kod verirken çekingen olabiliyor. Daha basit müdahaleyle beyaz kod ihtiyaçları azalabilir, şiddet olayları o eşiği geçmeden önlenebilir. Şiddet eğiliminin şiddete dönüşmesini engelleyecek çözüm olarak gri kod uygulamasını getiriyoruz. 

fahrettin koca gri kod açıklamaları

Beyaz kod uygulaması aynı şekilde devam edecek. Gri kod verildiği zaman hastane güvenliği ve polisi müdahale yapmak için durumdan haberdar olacak. Hastane polisi merkeze haber verip beyaz kod gerektirecek bir olayı yani şiddete dönüşmesi olası olan olayı haber verecek. İşin hastane güvenliği ve kolluk kuvvetleri tarafı var. Kolluk kuvveti hazır kod durumunda bekleyecek. Uygulama İçişleri Bakanlığımızla birlikte devreye girecek. İki Bakanlık ekipleri beraber çalıştı. Bir hazırlık yapılarak bütün senaryolar üstünde duruldu. Yazılımı hazırlanıyor. Yazılım hazır olduğu zaman uygulamaya geçilecek, sona yaklaştık sayılır. Bu kapsamda hastane güvenliklerini artırma planlamalarımız da var.' Bakan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında hastaneler yakın zamanda güvenlik görevlisi alımlarının başlaması ve başvuruların Kasım ayı gibi açılması bekleniyor.