Sayıştay Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor

Sayıştay Başkanlığı'nın denetçi yardımcısı alımı için 22 Eylül 2020 tarihi itibariyle ÖSYM resmi sayfası üzerinden başlayan başvuru işlemlerinde son saatlere girildi.

Sayıştay Memur Alımı Başvuruları Sona Eriyor

ÖSYM tarafından 1 Kasım'da uygulanacağı belirtilen Sayıştay Denetçi Yardımcısı alımı için başvuru işlemleri bugün saat 23.59 itibariyle son bulacak. Sayıştay Denetçi Yardımcısı alımı sınav sonuçları için belirlenen tarih ise 1 Aralık 2020 olarak kayıtlara geçti. 

Başvuru sürecine dair ÖSYM'den yapılan resmi bilgilendirmede şu ifadeler görüldü: 

2020 Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (2020-Sayıştay Eleme), 1 Kasım 2020 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

Sınav, saat 10.15’te başlayacaktır. Sınavın cevaplama süresi 90 dakika olacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır. Sınavın ilanı, sınava başvurular başlamadan önce Sayıştay Başkanlığı tarafından yapılacaktır. İlanda sınava başvuru koşulları ayrıntılı olarak yer alacaktır. Sınava başvurular, 22-29 Eylül 2020 tarihleri arasında olacaktır. Geç başvuru günü 7 Ekim 2020 tarihidir. Sınava, Eleme Sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olanlar (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular) başvurabilecektir. Sınava; hukuk, siyasal bilgiler, iktisat,  işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olanlar başvuru yapabileceklerdir.

Sınava başvurular, elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezleri başvuruları, resmi iş gününde ve çalışma saatlerinde alacaklardır.ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan ve/veya eğitim bilgilerinde değişiklik olan adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır.