Sayıştay KPSS'siz Kamu Personel Alımı İlanı Yayımlandı

Sayıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda Denetçi Yardımcısı kadrosunda istihdam etmek üzere 45 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS siz ilanın başvuru detayları yazımızda.

Sayıştay KPSS'siz Kamu Personel Alımı İlanı Yayımlandı

Sayıştay Başkanlığı KPSS 'siz personel alacak.

Sayıştay Başkanlığı tarafındna Resmi Gazete 'de bir duyuru yayımlandı. Bugün yayımlanan duyuruda KPSS puan şartı aranmadan Denetçi Yardımcıs kadrosuna 45 kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda Sayıştay kamu personeli alımının başvuru bilgilerine yer verdik.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sayıştay kamu personeli alımına başvuru yapacaklarda aranan şartlar şu şekilde :

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel nitelikleri taşımak,

b) Eleme sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle 35 (otuzbeş) yaşını doldurmamış olmak, (1 Ocak 1985 ve daha sonraki doğumlular)

c) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak,

ç) Sağlıkla ilgili, denetçilik görevini sürekli olarak yurdun her yerinde yapmasına engel bir durumu olmamak,

BAŞVURU VE SINAV BİLGİLERİ

a) 22-29 Eylül 2020 tarihleri arasında olacaktır. Geç başvuru günü 07 Ekim 2020 tarihidir.

b) Sınava başvurular Elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden) alınacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin adresi ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacaktır. ÖSYM Başvuru Merkezlerinin başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alacaklardır.

c) ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı bulunmayan ve/veya eğitim bilgilerinde değişiklik olan adaylar başvurularını ÖSYM Başvuru Merkezlerinden yapacaklardır.

ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve eğitim bilgisi bulunan adaylar ise başvurularını, bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından veya diledikleri bir Başvuru Merkezinden yapacaklardır. Posta yoluyla başvuru alınmayacaktır.

I. Oturum : 09 Ocak 2021 Cumartesi 10:15-12:15/14:45-16:45

II. Oturum : 10 Ocak 2021 Pazar 10:15-12:15/14:45-15:45/15:45-16:45