Sayıştay En Az Lise Mezunu Kamu Personel Alımı Yapacak

Sayıştay Başkanlığı en az lise mezunları arasından kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. KPSS puanı ile yapılacak büro personeli, öğretmen, çocuk gelişimcisi ve teknisyen kadrolarına yapılan alımda başvuru bilgileri yazımızda.

Sayıştay En Az Lise Mezunu Kamu Personel Alımı Yapacak

Sayıştay Başkanlığı personel alacak.

Sayıştay Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından 65-70 KPSS puan şartı ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde Sayıştay bünyesinde istihdam edilecek personeller , KPSS puan sıralaması sonrası sözlü mülakata alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Başvurulacak pozisyon unvanı için Tabloda “Aranan Nitelikler” başlığı altında belirtilen şartları sağlamak,

c) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

d) Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,

e) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR VE KADRO DAĞILIMI

BAŞVURU BELGELERİ

İlana başvurular aşağıdaki evraklarla birlikte yapılacak:

a) Başvuru Formu (Fotoğraflı),

b) KPSS Sonuç Belgesi,

c) Diploma aslı veya noter, okul ya da Kurum tarafından onaylı örneği (diplomanın düzenlenmemiş olması halinde, öğrenim durumunu belirtmek üzere usulüne göre verilmiş ve daha sonra diploma veya örnekleriyle değiştirilecek belgenin noterden veya okuldan ya da Kurum tarafından onaylı örneği). e-Devletten alınan karekodlu belgeler kabul edilir.

d) Fotoğraflı özgeçmiş,

BAŞVURU TARİHİ VE ADRESİ

İlana başvurular yukarıdaki evraklarla birlikte “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine 20 Ocak ile 3 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Başvurular şahsen ya da posta yolu ile yapılacak. İlan metni için TIKLAYIN

BAŞVURU BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN