Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı Başvuruları 22 Eylül'de Başlıyor! (Sayıştay Personel Alımı Başvuru Genel ve Özel Şartları)

Sayıştay Başkanlığı'na denetçi yardımcısı alımı için başvuru tarihleri, şartları ve diğer detaylar netleşti. Sayıştay Başkanlığı'ndan yapılan resmi duyuruda, 45 adet denetçi yardımcısı alımı yapılacağı, ilgili alım için sınavın Ankara'da 1 Kasım'da uygulanacağı belirtilirken, başvuru yapacak adaylarda aranacak genel şartlar ve başvuruların nasıl yapılacağı da netleşti.

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı Başvuruları 22 Eylül'de Başlıyor! (Sayıştay Personel Alımı Başvuru Genel ve Özel Şartları)

Sayıştay Denetçi Yardımcısı alımıyla ilgili beklenen duyuru yayımlandı. Resmi Gazete'de, BİK ve Sayıştay Başkanlığı'nın sayfasında yapılan duyuruda, 45 adet denetçi yardımcısı alımı için ÖSYM aracılığıyla sınav yapılacağı, 1 Kasım'da Ankara'da uygulanacak sınava başvuruların 22-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi. Sınav başvurularının ÖSYM'den kolaylıkla yapılabileceğine dikkat çekilen resmi duyuruda, eleme sınavına girmek isteyen adayların 35 yaş şartının yanı sıra, "Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtiçi veya yurtdışındaki en az dört yıllık fakülte veya yüksekokullardan birini bitirmiş olmak," şartını ve diğer şartları da yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Sayıştay Personel alımına dair tüm detaylara aşağıdaki başvuru kılavuzu linkinden erişim sağlayabilirsiniz.

SAYIŞTAY PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLA.pdf