Sayıştay Büro Personeli Alımı Başvuru Şartları Netleşti

T.C. Sayıştay Başkanlığı'na sözlü sınavla büro personeli alımı yapılacağına dair duyuru DPB, BİK ve Sayıştay'ın resmi sayfasında yayımlandı. Yayımlanan duyuruda personel alımına dair, "T.C. Sayıştay Başkanlığı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçeves

Sayıştay Büro Personeli Alımı Başvuru Şartları Netleşti

Sayıştay Büro Personeli Alımı Başvuru Şartları Netleşti

Sayıştay'a Büro Personeli Alımı yapılacak. Sayıştay tarafından yapılan resmi bilgilendirmede, "nsan Kaynakları, İnsan Kaynakları Yönetimi, Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun" ya da "Herhangi bir lisans programından mezun" şartlarını yerine getiren toplam 10 büro personeli alınacağı belirtilmiş, başvuru yapacak adayların KPSS'ye girmiş olması gerektiği belirtilmişti. Resmi duyuruda başvuru şartları kısmında 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartların yanı sıra mezuniyet şartı, 2018 KPSS en az 70 puan şatı, erkek adaylar için askerlik şartı da yer aldı.

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARI YAYIMLANDI! İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEN İŞ HABERLERİNİ TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK ADAYLARLA İLETİŞİME GEÇEREK BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ SON DAKİKA AÇIKLAMALARI ART ARDA GELDİ! TIKLA VE İZLE

BÜRO PERSONELİ ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Başvuru genel şartlarının tamamı aşağıdaki gibi oldu: 

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları
taşımak,
b) Başvurduğu pozisyonun için Tablo 1’deki öğrenim şartlarını taşımak,
c) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,
d) 2018 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için
KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,
e) Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta
iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel
pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi
itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,
f) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf
askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

BAŞVURU SIRASINDA ADAYLARDAN TALEP EDİLECEK BELGELER

Sayıştay büro personeli alımı için başvuru yapacak adaylar resmi sayfadan temine decekleri başvuru formunun yanı sıra ; KPSS sonuç belgesi, mezuniyet belgesi, fotoğraflı özgeçmiş gibi belgeleri en geç 3 Ocak 2020 tarihine kadar T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara adresine teslim etmek durumundalar. Başvuru sürecine dair yapılan bilgilendirmede, "İlanda belirtilen belgeler eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, dilekçe ekinde belgelerle birlikte başvuruların; 19 Aralık 2019 tarihinden 3 Ocak 2020 tarihi mesai saati bitimine kadar “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar ile eksik belge ibraz edenlerin ve usulüne uygun başvuruda bulunmayanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır." ifadelerine yer verildi.