Sayıştay Başkanlığı Büro Memuru Alımı için Önlisans ve Lisans Mezunları Başvuru Yapabilecek

T.C. Sayıştay Başkanlığı'nın sözleşmeli büro memuru alımı için başvuru işlemleri 3 Ocak 2020 tarihi itibariyle sona erecek. Sayıştay Başkanlığı'nın resmi internet sayfasının yanı sıra; DPB ve BİK tarafından yayımlanan personel alımı duyurusunda lisans ve önlisans mezunlarından büro memuru alınacağı, ilgili alıma başvuru yapacak adayların başvuru genel şartlarının yanı sıra özel şartları da dikkatle incelemesi gerektiği bildirilmişti.

Sayıştay Başkanlığı Büro Memuru Alımı için Önlisans ve Lisans Mezunları Başvuru Yapabilecek

"SAYIŞTAY BAŞKANLIĞINDAN SÖZLEŞMELİ BÜRO PERSONELİ ALINACAKTIR" başlığı altında yayımlanan resmi duyuruda, "Başkanlığımız hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ile Ek ve Değişiklikleri çerçevesinde sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı durumuna göre 10 adet “Sözleşmeli Büro Personeli” alımı yapılacaktır." ifadelerine yer verilirken kontenjan dağılımı aşağıdaki gibi olmuştu : 

YENİ MEMUR ALIMI DUYURULARINI TAKİP ETMEK, KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA TANIŞIP BİLGİ ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLAYIN.

SINAVA KATILMAK İSTEYENLERDE ARANACAK GENEL ŞARTLAR

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

b) Başvurduğu pozisyonun için Tablo 1’deki öğrenim şartlarını taşımak,

c) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

d) 2018 Yılı Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türlerinden en az 70 puan almış olmak,

e) Kamu kurum ve kuruluşlarında herhangi bir 4/B sözleşmeli pozisyonda çalışmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların, fesihten önce görev yaptıkları 4/B sözleşmeli personel pozisyonuyla aynı unvanlı pozisyona başvuruda bulunmaları halinde, son müracaat tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak,

f) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, ertelemiş veya muvazzaf askerlik hizmetinden muaf ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

TÜM DETAYLAR SAYIŞTAY RESMİ SAYFASINDA YER ALIYOR

Sayıştay Büro Memuru alımı için başvuru formunun yanı sıra başvuru süreci personel alımına dair tüm detayları barındıran kılavuza sayistay.gov.tr adresinden erişim sağlanabilecek. Detaylı bilgilendirme için adayların https://www.sayistay.gov.tr/tr/?p=2&ContentID=12814 adresini ziyaret etmesi gerekiyor.