Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (DOKAP) En Az 60 KPSS ile Destek Personeli Temizlik Görevlisi ve Mühendis Alım ilanı Geldi Alımlar Kamuya Yapılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na Bağlı Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKAP), sözleşmeli kamu personeli alım ilanı yayımladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı (DOKAP) En Az 60 KPSS ile Destek Personeli Temizlik Görevlisi ve Mühendis Alım ilanı Geldi Alımlar Kamuya Yapılacak

Yayımlanan ilanda destek personelinin farklı alanlarında ve mühendis kadrosuna toplamda 7 personel alımı yapılacak. Alımlar için herhangi bir yazılı ve sözlü sınav yapılmayacak.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Mühendis: 2 personel

Temizlik Personeli: 3 personel

Isıtma (Destek personeli): 1 personel

Basit Bakım Hizmetleri: 1 personel

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular 2022 KPSS Puanıyla yapılacak olup  mühendis kadrosu için KPSS P3 puan türünden 70, diğer kadrolar için P94 puan türünden 60 ve üzerinde puan almak gerekiyor.

Başvuru Genel Şartları

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) Son başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak,

c) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

e) Erkek adaylar için askerlik ile ilişiği olmamak.

f) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı ve herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,

g) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

ı) Güvenlik soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucu olumlu olmak,

i) Kamu kurum ve kuruluşlarında başvuruda bulunacağı pozisyon unvanında sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak,

j) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesinin; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olmak,

k) Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılmamış olmak.

Başvuru Özel Şartları

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 1-8 Şubat 2023 tarihleri arasında e-Devlet üzerinde DOKAP-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar yukarıdaki pozisyonlardan sadece bir tanesine başvuru yapabilecektir.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler

- Adayların bilgileri sisteme otomatik olarak gelmektedir. Ancak bilgilerinde eksik veya yanlış olanların bilgilerini düzeltmesi/ güncellemesi gerekmektedir.

- Mezuniyet bilgileri otomatik olarak gelmeyenlerin mezuniyet belgelerini başvurusu sırasında pdf. ya da jpeg. formatında "Diğer Belgeleriniz" sekmesi altında bulunan "Mezuniyet Belgesi" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

- Bu ilanda arana bölümlere denkliği olanların, denklik gösterir belgelerini başvurusu sırasında pdf. ya da jpeg. formatında "Diğer Belgeleriniz" sekmesi altında bulunan "Denklik Belgesi" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

- Destek Personeli (Isıtma) pozisyonuna başvuracak adayların başvurusu sırasında sertifikalarını pdf. ya da jpeg. formatında "Diğer Belgeleriniz" sekmesi altında bulunan "Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Sertifikası" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

- Destek Personeli, pozisyonu için başvuracak adayların görevini devamlı yapmasına engel olacak bir sağlık sorunu olmadığını, başvuru esnasında ilgili kutucuğu işaretleyerek beyan etmeleri gerekmektedir. Atanmaya hak kazanan adayların temizlik görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmadığını sağlık kurulu raporu (tam teşekküllü devlet hastanelerinden) ile belgelemeleri gerekmektedir.

- Kamu kurum ve kuruluşlarında, sözleşmeli personel (4/B) pozisyonlarında görev yapmakta iken, kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini başvurusu sırasında pdf. ya da jpeg..formatında "Diğer Belgeleriniz" sekmesi altında bulunan "4/B Hizmet Belgesi" alanına yüklemeleri gerekmektedir.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /