Sağlık Bakanlığı Şoför Alımı Kesinleşti Şoför Alımı Başvuru Şartları Nedir

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımında şoför alınacağı kesinleşti. Peki şoför alımı için başvuru şartları neler olacak?

Sağlık Bakanlığı Şoför Alımı Kesinleşti Şoför Alımı Başvuru Şartları Nedir

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımı için İŞKUR’a kılavuz yolladı. Adaylar başvuru tarihlerinin açıklanmasını beklerken bir yandan da başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Sürekli işçi pozisyonu için alımı kesinleşen tek kadro şuan için şoför kadrosu.

Bazı milletvekillileri illerine alınacak personel listelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. Paylaşımlara baktığımızda genel itibariyle sağlık personellerinin alım listesi bulunuyor. İşçi listesi için sadece şoför kadrosunu açıklayan iller oldu. Yani Sağlık Bakanlığında işçi kadrosunda alımı kesinleşen tek pozisyon şuan için şoför kadrosu oldu. Peki şoför kadrosu için şartlar nelerdir, belli oldu mu?

Sağlık Bakanlığı başvuru şartlarını her ne kadar açıklamamış olsa da 2022 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından alımı yapılan şoför kadrosunun başvuru şartlarını sizler için derledik. Başvuru şartlarının aşağı yukarı aynı olması bekleniyor, ancak, değişen şartlarda olabilir.

2022 yılı içinde 10 bin sürekli işçi alımı yapan Sağlık Bakanlığı 10 bin personelin 465 tanesini şoför kadrosuna ayırmıştı. Bu alımda da sürekli işçi kadrosu için iyi bir şoför alımı olması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Şoför Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlık tarafından İŞKUR’a kılavuz gönderildi, İŞKUR, önümüzdeki günlerde kılavuzu paylaşacak. Ancak önceki alımda şoför kadrosu için aranan başvuru şartlarını haberimizde sizler için derledik. İşte 2022 yılı içinde alınan 465 şoför başvuru şartları;

NOT: Yeni yapılacak alımlarda başvuru şartlarında değişiklik yapılabilir. Bu şartları paylaşmamızdaki amaç, alımlar hakkında ön bilgi sahibi olmanızdır. İşte şartlar;

Başvuru Şartları Nedir?

1. Eğitim durumu

Başvurular için en az ortaöğretim mezunu olmak gerekiyor. Ortaöğretim kurumlarından birinden mezun olmak,

Ön lisans programlarından birinden mezun olmak yada

Lisans bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak

3. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak

4. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

6. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

7. B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak

8. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

9. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

NOT: Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecektir. Başvurularda, kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan adresleri dikkate alınacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /