Sağlık Bakanlığı Sınav İle Kamu Personel Alım İlanı Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir personel alım ilanı daha geldi. Yarışma sınavıyla kadroya personel alımı gerçekleştirecek.

Sağlık Bakanlığı Sınav İle Kamu Personel Alım İlanı Yayımladı

Sağlık Bakanlığı tarafından bugün yayımlanan ilanla 8 uzman yardımcısı alımı gerçekleştirilecek. Yayımlanan ilanda Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü (İstanbul) hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere 8 Sağlık Uzman Yardımcısı alımı yapılacak.

Alım Yapılacak Kadroların Eğitim ve KPSS Şartı

Başvuru Genel Şartları

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartlara sahip olmak,

b) Yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerden mezun olmak veya bunların denkliği kabul edilen bölümlerden mezun olmak ve ilgili KPSS puan türünden en az 70 puan almak gerekiyor. 2021 veya 2022 KPSS puanlarıyla başvuru yapılabilir.

c) Yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1988 ve daha sonra doğmuş olanlar), gerekiyor.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 19-28 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden Sağlık Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden giriş yaparak gerçekleştirebilecektir.

Sınav Tarihi ve Yeri

Sınav, 6-7 Şubat 2023 tarihleri arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. 6001. Cad. No:9 Çankaya/ANKARA’ da gerçekleştirilecektir. Yarışma sınavı tek aşamalı ve sözlü olacaktır.

Sınava katılacak adaylar belirlendikten sonra sınav saati hakkında Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün http://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde açıklama yapılacaktır. Ayrıca adaylar, sınava ilişkin bilgilerini Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/) internet adresinden görüntüleyebilecektir.

Başvuru İçin İstenen Belgeler

a) Sözlü sınava katılacak adayların, https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden ulaşarak elektronik ortamda doldurduğu Sağlık Uzman Yardımcılığı Başvuru Formunu ıslak imzalı ve fotoğraflı bir şekilde sözlü sınav günü yanlarında getirmeleri gerekmektedir (Başvuru sırasında sisteme son 6 ay içinde, yüz tamamen görünür şekilde ön cepheden çekilmiş ve adayın kolaylıkla tanınmasına imkân verecek nitelikte vesikalık fotoğrafın yüklenmesi gerekmektedir).

b) Yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya Bakanlıkça onaylı örneği.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /