Sağlık Bakanlığı Özel Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Nedir

Sağlık Bakanlığı 42 bin 500 personel alımı için sayılı günler kaldı. Peki başvuru şartları neler, özel güvenlik görevlisi başvuru şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı Özel Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Nedir

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 sürekli işçi alımı için İŞKUR’a kılavuz yolladı. Adaylar başvuru tarihlerinin açıklanmasını beklerken bir yandan da başvuru şartlarını araştırmaya başladı. Peki Özel Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak mı, yapılacaksa başvuru şartları belli oldu mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurmuştu. Kadrolar henüz açıklanmadı ama özel güvenlik görevlisi için büyük bir kadro açılması bekleniyor.

2022 yılı içinde 10 bin sürekli işçi alımı yapan Sağlık Bakanlığı 10 bin personelin 1.452 tanesini özel güvenlik görevlisi kadrosuna ayırmıştı. Bu alımda da sürekli işçi kadrosunda özel güvenlik görevlisi kadrosuna büyük bir kontenjan ayrılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı Özel Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlık tarafından İŞKUR’a kılavuz gönderildi, ancak İŞKUR henüz kılavuzu paylaşmadı. Ancak önceki alımda özel güvenlik görevlisi alımı için aranan başvuru şartlarını haberimizde sizler için derledik. İşte 2022 yılı içinde alınan 1.452 özel güvenlik görevlisi başvuru şartları;

NOT: Yeni yapılacak alımlarda başvuru şartlarında değişiklik yapılabilir. Bu şartları paylaşmamızdaki amaç, alımlar hakkında ön bilgi sahibi olmanızdır. İşte şartlar;

1. Eğitim durumu

Ortaöğretim (lise) kurumlarının herhangi birinden

Ön lisans programlarının herhangi birinden

Lisans programlarının herhangi birinden mezun olmak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak

3. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak

4. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

5. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

6. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

7. Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.

8. 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun gereğince geçerliliği devam eden özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak. ( Silahlı Özel Güvenlik kimlik karına sahip olanlar da başvuru yapabilir.)

9. Engelli veya eski hükümlü olmamak.

10. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

11. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /