Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 29 Bin 689 Kamu Personel Alımı Gecikiyor

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı mülakatsız kamu personeli alımı için bekleyiş hala devam ediyor. Bakanlık henüz atama konusunda bir açıklama yapmadı. İlan gittikçe gecikiyor.

Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 29 Bin 689 Kamu Personel Alımı Gecikiyor

Sağlık Bakanlığı 29 bin 689 personel alımı gecikiyor.

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı kamu personeli alımı için hala bir açıkalma yapmadı. Geçtiğimiz yıllarda Mayıs ayına kadar açıklama gelmiş, atama takvimi yayımlanmış ve ilk atama için tercihler bile alınmıştı. Ancak 1 Mayıs gününe girdik ve hala Sağlık Bakanlığı bu konudaki sessizliğini koruyor. 

ATAMA BEKLEYEN ADAYLAR TEPKİLİ

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yapılan atamadan sonra hemen hemen 1 yıldır Sağlık Bakanlığı atama yapmıyor. Lisans ve ön lisans KPSS 'nin üzerinden de aylar geçti Adaylar duyurunun bir an önce gelmesini ve atama tarihlerinin , kadro dağılımının belli olmasını istiyor.

ONAY ÇIKTI

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı için onay çıkmıştı. 29 bin 689 kamu personeli alımı için onayın geçtiğimiz ay çıkmasının ardından açıklamanın gelmesi bekleniyordu. Ancak onayın çıkmasının ardından Bakanlık hala ilana çıkmadı ve atama tarihlerini duyurmadı.

BEKLENEN KADRO DAĞILIMI

Sağlık Profesyonelleri Platformu Başkanı Aras Ali Altıntaş, bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiyi şu şekilde aktarmıştı:

"14.360 lisans hemşire
1640 civarı ortaöğretim hemşire
8081 bin küsür tekniker 
1776 teknisyen
Kalan 3 bin küsür diğer lisansiyerler"

Bu kadrolar ilk olarak gelen bilgiler arasında. Diğer tüm sağlık kadrolarına da alım olacak ancak tüm kadroların dağılımı henüz açıklanmadı.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından ilan hakkındaki görüş ve taleplerinizi yazabilirsiniz.

Atama bekleyen kadın-erkek  diğer sağlıkçılarla bilgi alış verişi ve sohbet için TIKLAYIN

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN