Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 18 Bin Personel Alımı Tarihi Açıklandı

Sondakika haberi: Sağlık Bakanlığı KPSS tercihleri ile 18 bin personel alımı yapacak. Bakan Fahrettin Koca yaptığı açıklamada alım yapılacak kadroları söyledi. Bakan tarihi açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Mülakatsız 18 Bin Personel Alımı Tarihi Açıklandı

Son dakika: 18 bin sağlık personeli alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında 32 bin personel alımının ilk aşamasında 18 bin sağlıkçı alacaklarını duyurdu. ÖSYM üzerinden KPSS puanı ile yapılacak personel alımında kadro dağılımı şu şekilde:

11 bin hemşire

1600 ebe

4687 sağğlık teknikeri ve teknisyeni,

Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolo, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapit, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi.

BAŞVURU TARİHİ AÇIKLANDI

11.000’i Hemşire, 1.600’ü Ebe ve 4.687’si Sağlık Teknisyeni/Sağlık Teknikeri olmak üzere Psikolog, Sosyal Çalışmacı, Biyolog, Odyolog, Çocuk Gelişimcisi, Diyetisyen, Fizyoterapist, İş ve Uğraşı Terapisti, Dil ve Konuşma Terapisti, Perfüzyonist ve Sağlık Fizikçisi unvanlarında sağlık meslek mensubu alınacak.
Tercih Kılavuzu, ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylarımız tercihlerini 26 Mart– 1 Nisan 2020 tarihleri arasında yapabilecekler.

Duyurular için Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresini takip ediniz.

Diğer sağlıkçılarla bilgi alış verişi için  TIKLA KATIL

KILAVUZ GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN