Sağlık Bakanlığı En Az İlkokul Mezunu İşçi Alımı İle İlgili Flaş Gelişme: Çoğu Kişi Kayıt Yaptırmadı

Sağlık Bakanlığı'nın merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere kura usulü ile sürekli işçi alımında kurayı kazanan adayların bir çoğunun belge teslimi yapmadığı ortaya çıktı.

 Sağlık Bakanlığı En Az İlkokul Mezunu İşçi Alımı İle İlgili Flaş Gelişme: Çoğu Kişi Kayıt Yaptırmadı

Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, bir çok adayın işe başlama işlemlerine ilişkin gerekli belgeleri zamanında teslim edemediği, bu yüzden belgelerin teslimi için son tarihin 16 Kasım'a uzatıldığı bildirildi. 16 Kasım mesai bitimine kadar gerekli belgeleri teslim edemeyen adayların hak kaybına uğrayacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinin ihtiyacını karşılamak üzere 4857 sayılı İş Kanunu kapsamında sürekli işçi statüsünde görev yapacak personel alımı kurası 25-26.10.2018 tarihlerinde noter huzurunda çekilmiş, kura sonuçları https://iscisonuc.saglik.gov.tr internet adresinde, göreve başlama işlemleri hakkındaki duyuru ise; https://yghm.saglik.gov.tr adresinde ilan edilmiştir. Başvuru evraklarının ilan metnindeki tarihten sonra kabul edilmeyeceğinin belirtilmesine rağmen, İl Sağlık Müdürlüklerinden ve hak sahiplerinden Bakanlığımıza iletilen geri dönüşlerde yerleşmeye hak kazananlardan büyük bir kısmının mezkur duruma yeni vakıf olduklarından başvuru süresi içinde evraklarını teslim etmelerinin mümkün olamayacağının bildirilmesi üzerine herhangi bir hak kaybına sebebiyet verilmemesi amacıyla göreve başlama evraklarının son teslim tarihi olarak belirlenen 13.11.2018 tarihinin 16.11.2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatılmasına karar verilmiştir. İl Sağlık Müdürlüklerince teslim alınan başvuru evraklarıysa 17-22 Kasım 2018 tarihleri arasında ilanda belirtilen aynı usule göre Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Diğer Hizmet Sınıfları Atama Dairesi Başkanlığına teslim edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı işçi alımıyla ilgili resmi duyuruya, "yhgm.saglik.gov.tr/TR,49992/tc-saglik-bakanligi-merkez-ve-tasra-teskilati-hizmet-birimlerinde-istihdam-edilmek-uzere-kura-usulu-ile-surekli-isci-alimi-goreve-baslama-islemleri-hakkinda-duyuru.html?fbclid=IwAR3NP1yXpZiMnXoAlELj09wZB1twaZMhOCtXD2eT8KPrpP3O60VWrFT-nM4" adresinden erişebilirsiniz.