Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı Mı İşte Son Durum

Kamuda istihdam edilmek isteyen personellerin gözü kulağı Sağlık Bakanlığından gelecek alım haberinde. Peki başvurular başladı mı, son durum ne?

Sağlık Bakanlığı 85 Bin Personel Alımı Başvuruları Başladı Mı İşte Son Durum

Kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere Sağlık Bakanlığı büyük bir müjde vererek 85 bin personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Alım ilanını duyan yüzbinlerce vatandaş heyecanla alımların ne zaman yapılacağını merak ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Azerbaycan ziyaretinde açıklamalarda bulunmuştu.

3 Veya 4 Hafta İçinde

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 23 Eylül 2022 tarihinde yapmış olduğu açıklamada, ‘’85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 içinde ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda kimsenin bir endişesi ve tereddüdü olmasın ve sabırla bekleyelim’’ diye konuşmuştu.

Açıklanan Süre Doldu

Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı tarihten itibaren 1 aylık süre geçti. Beklenen alım için başvurular ne yazık ki henüz başlamadı.

Yeni Açıklama Geldi

Adaylar, 85 bin personel alımı için beklerken Bakan Koca’dan geçtiğimiz günlerde yeni bir açıklama geldi. Bakan Koca, 85 bin atamanın bu yıl belli aralıklarla yapılacağını söyledi. Bugüne kadar ilan edilmiş en büyük alımın bu sene yapılacağını sözlerine ekledi. Sırayla gruplar halinde alımların gerçekleştirileceğini, sabrettikleri taktirde yıl sonu gibi yeni arkadaşların görevlerine başlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak

Bakan Koca’nın açıklamalarına baktığımız zaman başvuru için belirtilen süre doldu. O yüzden önümüzdeki hafta Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için ilk başvuruların başlaması gerekiyor. En azından konu ile ilgili yetkili isimlerden bir açıklama yapılması isteniyor.

Kamubülteni.com olarak bizlerde Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı için açıklamaları ve başvuruları bekliyoruz. Konu ile ilgili açıklama geldiğinde ve başvurular başladığında anında haberdar olmak için uygulamamızı indirebilirsiniz.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /