Sağlık Bakanlığı 5.080 Temizlik Personeli Başvuruları Başladı İşte Şartlar ve Başvuru Detayları

Sağlık Bakanlığı tarafından 11.317 personel alımında en büyük pay temizlik personeli kadrosuna ayrıldı.

Sağlık Bakanlığı 5.080 Temizlik Personeli Başvuruları Başladı İşte Şartlar ve Başvuru Detayları

Toplamda 5.08 temizlik personeli alımı için başvurular başladı. İŞKUR üzerinden yapılacak başvurular için başvuru kılavuzu yayımlandı ve başvuru şartları belli oldu.

KPSS Şartı Var Mı?

Başvurular için KPSS şartı aranmamaktadır. Başvuru yapacak adaylar noter kurası yöntemiyle başvurularını yapabilecektir.

Başvuru Genel Şartları

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

2. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

3. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

4. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (28/11/1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

6. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

8. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

9. İlkokul, ilköğretim (6, 7, ve 8’incş sınıfı terk edenler dahil), ortaöğretim, ön lisans veya lisans mezunu olmak. (YETİŞKİNLER II. KADEME EĞİTİMİ BAŞARI BELGESİNE SAHİP OLANLAR DAHİL)

Başvuru Tarihi ve Şekli

Adaylar başvurularını 28 Kasım-2 Aralık 2022 tarihleri arasında İŞKUR üzerinden yapabilecektir. Adaylar başvurularını İŞKUR açık işler sayfasından yapabilecektir. İl il kadro dağılımları ve başvuru sayfasına aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /