Sağlık Bakanlığı 32 Bin Tıbbi Sekreter Alacak Kimler Başvuru Yapabilir Başvuru Şartları Neler

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 85 bin kadronun büyük çoğunluğu tıbbi sekreter kadrosuna ayrılacak. Bu açıklama sonrası herkesin merak ettiği soru şu, tıbbi sekreter ne iş yapar, kimler başvuru yapabilir, başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 32 Bin Tıbbi Sekreter Alacak Kimler Başvuru Yapabilir Başvuru Şartları Neler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada 85 bin kişiden 32 binin tıbbi sekreter kadrosuna olmasını beklediklerini ifade etti. 3 veya 4 hafta sonra başvuruların alınmasını beklediklerini ifade eden Bakan Koca, ‘’85 bin kişinin alımı bu yıl yapılacak. 85 bin kişinin alımında 32 bin poliklinik odamıza tıbbi sekreter almak istiyoruz. Dolayısıyla çok gecikmeden zannediyorum 3 veya 4 hafta sonra ilk alımlar için ilana çıkılmış olacak. Ama bu yıl için 85 binin hepsini almak istiyoruz ve alacağız. Bu konuda kimsenin bir endişesi ve tereddüdü olmasın ve sabırla bekleyelim’’ dedi.

Bu açıklamalardan sonra en çok araştırılan konulardan biri de tıbbi sekreterlik nedir, kimler başvurabilir, başvuru şartları nelerdir?

Şimdiden sizi uyarmak isteriz. Yapacağımız tıbbi sekreter alımı ile ilgili detaylar önceki yıllarda yapılan alımlarda aranılan şartlar ve detayladır. Bu sene yapılacak alımlarda şartlarda değişiklik olabilir, ancak genel hatları şu şekildedir;

Tıbbi Sekreter Ne İş Yapar?

Tıbbi sekreter, sağlık kuruluşlarında hastaları kabul etme, kayıtlarını tutma ve genel ofis işleyişini sağlayan personellerdir. Bir nevi doktorların yardımcısı şeklinde olacaktır. Genel itibariyle doktor ile aynı odayı paylaşacak bu personeller, hastalar içeri girdikten sonra işlemlerini yapan kişidir.

Mezuniyet Şartı Nedir?

Tıbbi sekreter lise ve ön lisans mezunlarının başvuru yapabildiği bir kadrodur. Lise mezunları için ÖSYM tablosunda 2101 nitelik kodu ile gösterilen bu pozisyon için Ortaöğretim Kurumlarının Büro Yönetimi Alanı - Tıp Sekreterliği Dalından veya Sağlık Hizmetleri Sekreterliği Alanı - Tıbbi sekreterlik Dalından mezun olmak gerekiyor.

Ön Lisans mezunları için ÖSYM nitelik tablosunda 3047 nitelik kodu ile gösterilmekte ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ön lisans programından mezun olma şartı bulunuyor.

Tıbbi Sekreterin Görev ve Sorumlulukları

- Hastalar tarafından gelen telefonlara cevap vermek, mesajları kaydetmek ve gelen bu mesajları doktora iletmek

- Hastaları muayene için almak ve kayıtlarını tamamlamak

- Doldurulması gereken formları hastalara iletmek

- Doktorun takvimini ayarlayarak iş kaybının oluşmasına engel olmak

- Hasta mahremiyetine sadık kalmak