Sağlık Bakanlığı 32 Bin Personel Sonrası Yeni Alım Yapacak mı? (Ambulans Şoförü-Sekreter-Sağlık Personeli 2020)

Sağlık Bakanlığı 32 bin personel ve işçi alımı sonrası yeni personel alımı yapacak mı? Ambulans şoförü, sekreter, veri giriş personeli ve sağlık profesyonelleri kadrolarına alım olacak mı? İşte açıklama ve son bilgiler.

Sağlık Bakanlığı 32 Bin Personel Sonrası Yeni Alım Yapacak mı? (Ambulans Şoförü-Sekreter-Sağlık Personeli 2020)

Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı yapacak mı?

Sağlık Bakanlığı 2020 yılında ilk personel alımlarını geçtiğimiz gün yaptı. Farklı kadrolara yapılan 18 bin personel alımı ile 14 bin işçi alımı başvuruları Mart ayının son günlerinde alındı. 18 bin personel alımı için sonuçlar açıklanırken , 14 bin işçi alımında kura çekimi bugün yapılıyor. 

Bu iki ilana başvuru yapamayan ve atanamayan adaylar ise yeni personel alımının ne zaman olacağını araştırmaya başladı. Bu konu önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'ya soruldu. Bakan Koca ise şuanda alım sürecinin devam ettini söyledi.

YAKIN ZAMANDA YENİ ATAMA YOK

32 bin personel alımının yapılmasının ardından Sağlık Bakanlığı 'nın yakın zamanda personel alımına çıkması beklenmiyor. Bakan Fahrettin Koca 'da yeni alım konusuna değinmedi.

2020 'DE ALIM OLACAK

Bu açıklama sonrası birçok kişi, 2020 yılında yeni sağlık personeli alımının yapılmayacağını zannetti. Ancak bu açıklama o şekilde yorumlanmamalı. 32 bin personelin göreve başlamasının ardından eksik olması durumunda, koronavirüs salgını nedeniyle yeni personel alımı gündeme gelebilir. Öte yandan KPSS sonrası bir atama daha olacak. 

AMBULANS ŞOFÖRÜ-SEKRETER-VERİ GİRİŞ PERSONELİ ALIMI OLACAK MI?

Sağlık Bakanlığı , 14 bin işçi alımında bu kadrolara yer vermedi. 24 bin işçi alımında, koronavirüs nedeniyle aciliyet gerektiren kadrolara personel alımı için kontenjan ayrıldı. 2020 yılının kalan günlerinde (KPSS sonrası) ambulans şoförü, veri giriş personeli, sekreter gibi kadrolara da işçi alımı yapılması bekleniyor.

İlanı bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN