Sağlık Bakanlığı 30 Bin Kamu Personeli Alımında Son Durum

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı hakkında önemli bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada 30 bin personel alımının Cumhurbaşkanlığında olduğu bildirildi. İşte Sağlık Bakanlığı 2019 yılı personel alımı sürecinde son durum.

Sağlık Bakanlığı 30 Bin Kamu Personeli Alımında Son Durum

Sağlık Bakanlığı 30 bin personel alımı yapacak.

Atama bekleyen yüz binlerce sağlık personeli 2019 yılı merkezi atama ile personel alımı açıklaması bekliyor. Önceki yıllarda erken açıklanan personel sayısı bu yıl hala açıklanmadı. Sağlıkçılar ise , söz konusu açıklamanın neden gelmediğini , alım açıklamasının ne zaman geleceğini, 2019 yılı ilk merkezi atamasının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak adayları bilgilendirmek için bu haberimizi yazdık.

ÖNCEKİ YILLARDA ALIM ŞUBAT-NİSAN ARASINDA OLDU

2017 yılında Sağlık Bakanlığı ilk merkezi ataması Şubat-Mart döneminde yapılmıştı. 2018 yılında ise merkezi atama Nisan ayında yapılmıştı. 2018 yılı personel alımı açıklaması ise 2017 yılında gelmişti. Bu yıl ise açıklama hala gelmedi.

30 BİN ALIM CUMHURBAŞKANLIĞI 'NDA

Sağlık Profesyonelleri Platformu Aras Ali Altıntaş, platformun sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Altıntaş yaptığı açıklamada, 2019 yılı için Sağlık Bakanlığı 'nın 30 bin kadro talep ettiği, bu sayının ise şimdi Cumhurbaşkanlığında olduğunu belirtti. 

Platform Başkanı Aras Ali Altıntaş, Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ile bir görüşme yaptıklarını , yaptıkları görüşmede atama sayısını ve zamanını sorduklarını aktardı. Güven ise , 2019 yılı için 30 bin kadro talep ettiklerini ve bu talebin Cumhurbaşkanlığı'nda olduğunu söyledi. 

Ancak bu 30 bin Sağlık Bakanlığının talebidir. Cumhurbaşkanlığı 30 bin sayısını onaylarsa 2019 yılında 30 bin sağlık personeli alımı yapılacak. Bu konuda henüz kesin bir bilgi yok ancak, Cumhurbaşkanlığının 30 bin kadroyu kabul edeceği belirtiliyor.

Siz de aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümleri yazabilir, diğer kadın erkek sağlık personelleri ile bilgi alış verişi yapabilirsiniz.

SAĞLIK BAKANLIĞI ATAMA AÇIKLAMASI, TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN