Sağlık Bakanlığı 17 Bin 689 Kamu Personel Alımı Açıklaması Geldi

Sağlık Bakanlığı 2019 yılı ikinci dönem merkezi atama ile personel alımı için geri sayım devam ediyor. Aras Ali Altıntaş 'tan personel alımına dair açıklama geldi. İşte o açıklama.

Sağlık Bakanlığı 17 Bin 689 Kamu Personel Alımı Açıklaması Geldi

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı hakkında açıklama.

Bilindiği üzere Sağlık Bakanlığı , 2019 yılında 29 bin 689 kamu personeli alımı yapacak. Bu sayının 12 bini KPSS 2019/4 kapsamında yapıldı. İlk atamaların yapılmasının ardından yüz binlerce atama bekleyen sağlıkçı, KPSS 2019/5 tercih duyurusunu beklemeye başladı.

17 BİN 689 ALIM YAPILACAK

KPSS 2019/5 kapsamında Sağlık Bakanlığı ve bağlı hastanelere en az lise mezunu adaylar arasından 17 bin 689 personel alımı yapılacak. 

Alım sürecini yakından takip eden Sağlık Profesyonelleri Platformu konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Aras Ali Altıntaş yaptığı açıklamada alım ile ilgili hazırlık sürecinin devam ettiğini, bakanlığın tekniker teknisyen alımı kadro dağılımı üzerinde çalıştığını bildirdi. 

Altıntaş, ortaöğretim hemşire olmayacak diye bir durum olmadığını da sözlerine ekledi. 

İşte o açıklama:

BAKAN EKİM 'DE DEMİŞTİ

Bakan Fahrettin Koca 17 bin 689 personel alımının Eylül-Ekim aylarında olduğunu söylemişti. Ekim ayının son günlerine girilmesine rağmen hala Bakanlıktan resmi bir duyuru gelmedi. Bu nedenle alımın Kasım ayına sarkması bekleniyor.

Atama bekleyen kadın-erkek sağlıkçılar bu adreste >> TIKLA KATIL

KPSS TERCİH KILAVUZU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN