Sağlık Bakanlığı 11.317 İşçi Alımı İçin Duyuru Yayımladı Başvuru Süreci Açıklandı

Sağlık Bakanlığı tarafından 28-29 Aralık 2022 tarihlerinde çekilen kuralar sonrası kura ismi çıkan adaylar için başvuru süreci belli oldu.

Sağlık Bakanlığı 11.317 İşçi Alımı İçin Duyuru Yayımladı Başvuru Süreci Açıklandı

Asıl olarak yerleşen adayların göreve başlama taleplerini içeren başvurularını istenilen belgelerle birlikte (istenilen belgelere yazının sonundaki linkten ulaşabileceksiniz) 2 Ocak-20 Ocak 2023 tarihleri arasında mesai bitimine kadar asıl olarak yerleşmeye hak kazandıkları il sağlık müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir. Başvurular şahsen yapılmak zorunda, posta veya kargo yolu ile başvuru kabul edilmemektedir.

Hastalık ve doğum gibi mazeretler dolayısı ile başvurularını şahsen yağamayacak adaylar tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları ile başvurularını yukarıda belirtilen tarihler içerisinde yapabilecek.

Komisyonların başvuruları değerlendirme süreci 21-31 Ocak 2023 tarihleri arasında olacak.

Arşiv araştırması sonucu ve başvuru kılavuzunda yer alan şartları taşıyan adayların atama işlemi Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Kura sonucuna göre, asıl olarak yerleşen hak sahiplerinden; istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyenler, başvuru yapmayanlar; başvuru yaptığı halde atama şartlarını taşımayanlar, ataması yapılıp göreve başlamayanlar (Doğum, hastalık, askerlik vb. nedenlerle göreve başlayamayacak durumda olanlar hariç); atama şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılarak göreve başlatılmayanlar; göreve başlatılıp da sonradan atama şartlarını taşımadığı anlaşılanlar ile İşletme Toplu İş Sözleşmesinin 15 inci maddesi gereğince bir aylık deneme süresi içerisinde sözleşmesi feshedilenlerin yerine yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle aranan şartlara haiz olanlardan sırasıyla yedek hak sahipleri alınacaktır. Bu kapsamdaki iş ve işlemler, asıl hak sahiplerinin atama işlemleri tamamlandıktan sonra Bakanlığımızca ilanen duyurulacaktır.

BAKANLIK TARAFINDAN YAYIMLANAN DUYURU VE İSTENİLEN BELGELER İÇİN TIKLAYIN

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /