Sağlık Bakanlığı 11 Bin 317 İşçi Alımı Yapacak Kadrolar Belli Oldu Mu KPSS Şartı Var mı?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuruları başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk etapta 11 bin 317 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Peki kadrolar belli oldu mu, KPSS şartı olacak mı?

Sağlık Bakanlığı 11 Bin 317 İşçi Alımı Yapacak Kadrolar Belli Oldu Mu KPSS Şartı Var mı?

85 bin personel alımı için müjde geldi. dün, bir çeşit temaslarda bulunmak için Niğde’de bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada listelerin hafta ÖSYM ve İŞKUR’a gönderileceğini belirterek, “Biliyorsunuz 85 bin açıktan atama yapacağımızı ilan etmiştik. İlk etabı olarak 31.317 kişinin alımı için kılavuz yayımlamak üzere önümüzdeki haftaya ÖSYM’ye gönderiyoruz. 11 bin 317 sürekli içi alımı içinde İŞKUR’a listelerimizi haftaya gönderiyoruz.

Toplamda ilk etapta 42 bin 500 kişi alacağız. Mülakat yapmaksızın doğrudan atama yapacağız. Hemen ardından ikinci etap ilanına da hızla çıkmış olacağız” açıklamasında bulundu.

Sürekli İşçi Kadrosunda Kimler Var?

2022 yılı içinde Sağlık Bakanlığı 20 bin personel alımı gerçekleştirdi. Bu kontenjanın 10 bini sürekli işçi kadrosuna olmuştu. Yeni alınacak sürekli işçi kadrosunda personel dağılımı henüz belli olmadı ama bu yıl içinde alınan personel dağılımına bakıldığında bize fikir verecektir. Yani daha önce alınan 10 bin sürekli işçi kadrosunda bulunan pozisyonların aynısı yada bir iki farklı değişiklik yapılması bekleniyor.

İşte 2022 yılında alınan sürekli işçi kadroları

Temizlik Görevlisi

Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız)

Klinik Destek Elemanı (hastane)

Şoför

Elektrikçi (genel)

İnşaat Boyacısı/Boyacı

Marangoz

Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı

Bilgisayar Sistem Kurulum Bakım Onarım ve Arıza Giderme Elemanı

Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı

Yeni yapılacak alımlarda bu kadrolar yeni meslek grupları eklenebilir ve yukarıda bulunan meslek gruplarından bazıları çıkarılabilir.

KPSS Şartı Var Mı?

Sürekli İşçi Kadrosu için 2022 yılındaki 10 bin alıma baktığımızda herhangi bir KPSS Şartı aranmıyordu. Geçen ki alımlara en az ilköğretim mezunu adayların başvurabildiğini görüyorduk. Bununla beraber lise, ön lisans ve lisans mezunlarına yönelik başvuru kadroları da bulunuyordu.

Sürekli İşçi Başvuru Şartları Neler

Yeni yapılacak alımların detayları henüz belli olmadığı için fikir oluşturması açısında önceki alımların detaylarını paylaşıyoruz. Önceki alımlarda aşağıdaki genel şartlar geçerliydi. Bunların yanında her kadronun kendine özel şartları bulunmaktaydı.

1. 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

4. 18 yaşını tamamlamış olmak.

5. İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak.

6. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.

7. Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

8. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

9. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

10. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlara ilave olarak, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /