Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi İçin Adayların Beklentisi Ne Hangi Şartların Esnetilmesini İstiyorlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı paylaşımda 10 bin sürekli işçi alımı için 15 Martı işaret etti. Peki adayların bu başvuru için beklentisi ne, hangi şartlarda esnetilme yapılmasını istiyorlar. İstihdam arttırılmalı mı?

Sağlık Bakanlığı 10 Bin İşçi İçin Adayların Beklentisi Ne Hangi Şartların Esnetilmesini İstiyorlar

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada sürekli işçi kadrosuna 10 bin personel alımı gerçekleştirilecek. Henüz daha başvuru şartları netleşmemişken adayların bazı beklenti ve istekleri bulunuyor.

Adayların bu alımlarla ilgili en büyük beklentisi yaş sınırlaması. Daha önceki alımlarda yaş sınırlaması söz konusuydu. Önceki alımlarda başvuru yapabilmek için 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyordu. Bu durum birçok adayın başvuru yapabilmesine engel oluyordu. Adayların en büyük beklentisi ise bu yaş sınırının kaldırılması yada en azından esnetilmesi yönünde. Dün yapılan alım açıklaması sonrası adaylardan gelen mesajlar. İşte adayların o isteklerinden bazıları;

Adayların istediği diğer bir mesele de bölüm şartının genişletilmesi. Kadrolara başvuru yapabilmek için belli bölüm mezunu olmak gerekiyor. Bazı bölümlerde Sağlık Bakanlığı işçi kadrosuna atanmak için bölüm şartının kaldırılması yada esnetilmesini istiyor.

Bir diğer istekte istihdamın arttırılması yönünde. Sağlık kurumları niçin 20 bin personelin yeterli olmayacağı kanaati var. Hem adayların hem de Sağlık-Sen’in kontenjanların arttırılması talebi var. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş dün yaptığı açıklamada Türkiye'de sağlık personeli kapasitesinin uluslararası standartların oldukça altında olduğunu ifade etti. Durmuş, düzenli aralıklarla her yıl 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sizlerde görüş ve önerileriniz paylaşabilirsiniz.

10 bin Kadro için alınacak personeller şu şekilde.

Temizlik Personeli

Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Bakım ve Onarım Hizmetleri,

Şoförlük Hizmetleri

Klinik Destek Elemanı

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /